KRÖNIKA Paulina Forslund vill att nationella intar ett mer förstående och förlåtande synsätt till den nyss avlidne Nils Grönberg.

Jag tror inte att någon har missat att den svenske gangsterrapparen Einár har mördats på öppen gata. En nyhet som många av oss inte blev helt förvånade av då grabben uppenbarligen rört sig i extremt svenskfientliga miljöer. Kriminella invandrargäng som Shottaz, Husbys hyenor och Vårbynätverket utgjorde till stor del hans umgängeskrets. Frågan är hur vi nationella ska ställa oss till dådet?

Jag ser det först och främst med mina mammaögon. Detta är en liten svensk kille som hamnat på glid tidigt i livet. Han har sett upp till de kriminella gängen och till sist identifierat sig med dem. Ett misslyckande för Sverige. Vi har i årtionden öppnat upp våra gränser för dessa människor. Samtidigt har Hollywood och hiphopkulturen i USA hyllats och glorifierats sedan 90-talet.

Det är nästan norm för vissa ”svennar” att anamma främlingarnas sätt att föra sig och prata. Våra yngre har kapitulerat utan att ens förstå det. Eller?

Utdrag ur en av Einárs låtar

"Ey, folk blev avundsjuka, tänkte "Kolla killen
Här har vi stått varje år, här vid grillen
Och nu han står och hämtar in mille efter mille"
Alla de kokar, jag märker hur de alla brinner
De vet klart och tydligt vad jag är kapabel till
Flera millar och tabbar och, bror, jag gör vad jag vill
Ey, man lurade mig fint och fick allt att vara chill
Sen när jag kom dit, de hade ordnat upp allting
Ey, fegisar, de hatar på en svenne, uh
De hatar att se han i dessa gränder, uh

Har mer än dem och alla deras vänner, uh
Sen de catcha mig lackin' och det som hände, bror, det hände
Och alla som snackar skit, ni vet själv att jag är man
Om man klarar nåt sånt där är man långt ifrån en fjant, ey
Jag står ändå kvar, jag är lejon, du är lamm, ey
Du skulle ringt till snuten så fort du fick en chans"

-- Einár, "Unge Med Extra Energi"

Jag är inte så värst bevandrad i Einárs texter men efter att han mördades i förra veckan så har jag läst text efter text. Och det är en orgie i snabba cash, knark och våld. Men sen upptäcker jag att Einár, eller Nils Kurt Erik, som pojken hette, förstod. Han refererar till sig själv utifrån etnicitet/ras. Flera gånger sjunger han att han är en svenne som inte kan accepteras.

Och det är väl där det blir riktigt tragiskt. Vi har en ung kille som vuxit upp i ett samhälle som ska vara jämställt, tolerant och inkluderande. Ändå möts han av sina ”bröder” i orten med ett djupt rasistiskt förakt, för att han är en ”liten svenne”. Om vi vänder på det en gång. Tänk er en somalisk invandrarkille som gör allt för att vara svensk. Han hänger med de rikare svenska bratsen på Lidingö eller Södermalm. Han släpper låtar där han sjunger svensk pop… I texterna skriver han att han är en ”n*g*r” eller ”svarting” som de andra i branschen inte kan acceptera. Några månader senare kidnappas han, förnedras och våldtas av några av de mest framstående och mest streamade svenska artisterna. Men P3 tycker inte att det är någon fara. Att den somaliske artisten kidnappats har ingenting med kidnapparnas musik att göra. Ett år senare mördas han. Tänk er rubrikerna! Hade någon sagt att den somaliske ynglingen hade sig själv att skylla då han borde förstått att han aldrig kan bli likvärdig med de svenska artisterna?

Självklart inte. Är det då inte på tiden att vi, och nu talar jag till er nationellt sinnade, lär oss att stå upp för vårt folk? Även om de valt fel vägar i livet? Även om de anammat ett leverne som vi i grund och botten tycker är fel? Ingen tycks vilja se det uppenbara. Att mordet på Einar var en rasistisk och svenskfientlig attack. Inte bara på honom som enskild person utan på hela det svenska folket och då i synnerhet vår ungdom.

Jag har hört många diskutera avrättningen (ja, det var en avrättning) på den här svenske killen med en oerhört kall inställning. ”Han får skylla sig själv”, ”Vad trodde han”, ”Ger man sig in i leken får man leken tåla” etc. Till och med de yngre som näst intill dyrkar honom förstår helt plötsligt varför han dog, ”han låtsades vara gangster”.

Men var det då rätt åt honom? Eller är det kanske så att detta var en av våra söner? Einar rörde sig i kretsar av människor och i områden där ingen svensk borde befinna sig. Det är sant. Men han är inte ensam. Vi har en hel generation av ungdomar och barn som växer upp i detta samhälle som inbillar dem att de kan vara ett med ortenkillarna. Vilket är och förblir en lögn.

De svenskhatande medierna och politikerna bär det yttersta ansvaret för hur samhället ser ut. Det är årtionden av glorifierande av det mångkulturella samhället som fått våra unga att närma sig och normalisera dessa miljöer och människor. Med ett mantra av att alla är lika och att invandrarna är lite tuffare och sååå exotiska så har vi fått unga killar som låtsas vara invandrare och svenska flickor som vill vara tillsammans med ortenkillar.

Einar dog för att han var svensk. Han var för stor och för framgångsrik och det stack i ögonen på många. Men han kunde aldrig bli en av dem, de var inte hans bröder och nu är ännu en svensk mördad i det mångkulturella paradiset.


Tre tillägg från skribenten

Tycker jag specifikt synd om Einar?
Nej, det gör jag inte men jag kommer inte heller välja att blunda för det faktum att han var ett barn av sin tid. Och däri är han ett offer för mångkulturen precis som så många andra barn och ungdomar.

Inser jag inte att även Einar var kriminellt belastad och gjorde sig skyldig till brott?
Självklart vet jag det. Men han betalade det högsta priset för sina val. Med sitt liv. 

Bar han inget eget ansvar?
Jo det gjorde han. Men han var en produkt av det samhälle som svenskfientliga makter skapat. Ur den synvinkeln är han inget annat än ytterligare en svensk som lurats till att tro att vi alla är lika.