INRIKES Den svenske rapparen Einár har skjutits ihjäl i Hammarby sjöstad, rapporterar flera medier. Han blev bara 19 år gammal.

Vid 23-tiden igår sköts Nils Grönberg, mer känd under sitt artistnamn Einár, ihjäl i Hammarby sjöstad – bara 19 år gammal. Efter skottlossningen ska två okända män ha setts springa från platsen, men dessa har man inte lyckats hitta trots ett stort polispådrag. Däremot har man fått signalement på de misstänkta mördarna.

Einár träffades enligt uppgifterna i både huvud och bröst, och hade hjärtstillestånd. Hans liv gick inte att rädda, och strax före klockan ett i natt bekräftade polisen dödsfallet.

Polisen har tagit in personer till förhör som har uppgifter att lämna om dödsskjutningen. I vilken riktning utredningen leder återstår att se.

Det är inte första gången rapparen utsätts för brott. Förra året kidnappades Einár av medlemmar i det så kallade Vårbynätverket och rapparen, mer känd som Haval Khalil. Även den somaliske gangsterrapparen Yasin, vars namn är Yasin Mahamoud, fick tio månaders fängelse som straff för att ha deltagit i ett tidigare kidnappningsförsök av Einar.

Medan han var kidnappad blev den svenske rapparen förnedrad på olika sätt, bland annat genom att iklädas kvinnokläder och enligt vissa uppgifter även genom sexuella övergrepp.