INRIKES Sveriges nya klimatminister Annika Strandhäll har haft nio ärenden hos Kronofogdemyndigheten sedan 2018, varav två är öppna än idag.

Sveriges nya klimatminister Annika Strandhäll har sedan år 2018 haft nio ärenden hos Kronofogdemyndigheten som rör obetalda räkningar, rapporterar Samnytt. År 2018 är så långt bak i tiden man kunnat undersöka, då handlingar gallras efter en viss tid.

Under gårdagen uppmärksammades det att Strandhäll har två obetalda räkningar som gått till kronofogden. Dessa två rör en poolfyllning och mobiltelefoni från Telenor.

— Jag har ordning på min privatekonomi och har aldrig haft någon betalningsanmärkning, sade Strandhäll då till TV4.

Dessa två räkningar visade sig dock bara vara toppen av ett isberg. TV4 har skrivit om detta, och Samnytt har idag publicerat en lista över dessa skulder.

Ett av dessa rör ett privatläkarbesök på Akademikliniken, som sysslar med plastikkirurgi och estetiska behandlingar. Efter att ha bokat tid dök hon aldrig upp och betalade inte för bokningen.

Förutom de två skulder som fortfarande inte är reglerade är det alltså sju ärenden till som avslutats. Förutom det inbokade besöket på Akademikliniken finns obetalade räkningar från Telenor och Värmdö kommun på listan.