REGERINGEN Klimatministern får motta en flod av kritik för nytt utspel på Twitter.

I dagarna ska Sverigedemokraternas mediasatsning Riks ha publicerat en bild på klimatminister Annika Strandhälls pool. Bilden har ett allmänintresse då den socialdemokratiska ministern jagas av kronofogden för obetalda räkningar (som hon först ljög om och sedan skyllde på sin framlidne make) men samtidigt tycks leva ett liv i överflöd där hon bland annat beställt plastikoperation och poolfyllning.

Detta bildavslöjande har gjort ministern vansinnig, och som vanligt när Strandhäll blir uppretad så går hon ut på Twitter och skriver ogenomtänkta saker.

Förutom andra socialdemokrater och #jagärhär-patrullen som ger styrkekramar till Strandhäll, har tweeten fått motstå en flod av kritiska kommentarer. Många menar att Strandhäll försöker skifta fokus från sina egna suspekta ekonomiska förehavanden till att lansera sig själv som ett offer där Sverigedemokraterna implicit anklagas för att mordhota hennes dotter.

Många reagerar på hyckleriet från Strandhälls sida, särskilt som ministern är känd för att ha uttryckt AFA-sympatier på Twitter. AFA:s verksamhet går helt och hållet ut på att med kartläggning och våld, eller hot om våld, tvinga människor med avvikande åsikt att upphöra med sina politiska engagemang. AFA har vid flera tillfällen kastat in brandbomber hos barnfamiljer och nyligen kastade AFA in en rökgranat i sovrummet till en ”högerextremists” lillasyster.

Frida Boisen själv går sedan in och svarar och försvarar Strandhäll. ”Det är okej när vi gör det”.

Mycket snart får Annika Strandhäll också stöd av AFA-ledaren Mathias Wåg som är snäppet mer hycklande än klimatministern själv. Enligt honom ska det vara ”extremt” att fota en politisk motståndares bostad/pool. ”Det är okej när vi gör det”.