SOCIALA MEDIER. Det judiska företaget Facebook går dåligt ekonomiskt, och för att täcka upp för detta har man kontaktat amerikanska banker för att kunna inleda ett samarbete där bankerna delar med sig av sina kunders uppgifter.

Den sociala medieplattformen Facebook, ledd av juden Mark Zuckerberg, går dåligt ekonomiskt. Antalet användare har nu börjat minska, vilket tros bero på Cambridge Analytica-skandalen tidigare i år där det uppdagades att man sålt ut 87 miljoner användares privata uppgifter till högstbjudande. Under juli månad föll företagets aktie med över en biljon kronor.

Dessa förluster har lett till att man nu försöker hitta nya sätt att dra in pengar. En av de saker som man riktat in sig på är en köpfunktion i Messenger-appen, som varje månad används av 1,3 miljarder människor världen över. Man har enligt Wall Street Journal tillfrågat bankerna JPMorgan Chase, Wells Fargo, Citigroup och US Bancorp om de kan tänka sig att dela med sig av sina kunders privata bankuppgifter mot betalning. Intresset har dock hittills varit svalt.

— Som många andra nätföretag så ingår vi i partnerskap med banker och kreditkortsföretag för att kunna erbjuda tjänster som kundtjänst och kontohantering. Tanken är att prata med banken genom Facebooks app kan vara bättre än att sitta i telefonkö, säger en talesperson för Facebook till WSJ.

Källa:
Facebook wants US banks to share customers’ financial data – report


  • Publicerad:
    2018-08-07 17:00