NORDFRONT. Myndigheten för press-, radio och tv har nu godkänt Elin Reinhardt som ny ansvarig utgivare för Nordfront efter Marcus Hansson.

Marcus Hansson har varit ansvarig utgivare för Nordfront sedan 2019. Inför att han skulle avtjäna ett kortare fängelsestraff under sommaren inleddes därför processen med att få honom utbytt som ansvarig utgivare. Myndigheten för press-, radio och tv som handhar dessa ärenden hade dock lång handläggningstid på grund av sommarledigheten och Postnord slarvade bort en av inlagorna som Nordfront skulle skicka in, varför bytet drog ut på tiden längre än tänkt.

I fredags förra veckan bekräftade dock MPRT att Hansson officiellt är utbytt. Ny ansvarig utgivare för Nordfront är nu Elin Reinhardt.

— Hansson har verkligen tagit arbetet som ansvarig utgivare till en ny nivå och inte bara hållit koll på gamla ärenden utan även uppdaterat sig om aktuella fall och tänkt framåt för att Nordfront ska kunna ta publicistiska beslut som hela tiden ligger på rätt sida av lagens ständigt skiftande gräns. Han kommer fortsätta att vara behjälplig med detta, men det är dags att byta ut honom då vi inte vill att han riskerar att dra på sig fler domar i onödan, säger Nordfronts chefredaktör Martin Saxlind och fortsätter sedan:

— Redaktionen tackar Hansson för hans tjänst på posten och välkomnar nu Elin Reinhardt som ny ansvarig utgivare för Nordfront.se.


  • Publicerad:
    2021-07-20 09:40