INRIKES. I den nyligen släppta boken ”Hästen och Husse” ska lyckligt ovetande barn i dagisåldern indoktrineras i bland annat transsexualitet. Bland figurerna i boken finns en häst som definierar sig som hund.

Susanne Pelger, doktor i genetik och lektor vid Lunds universitet, har nyligen skrivit en bilderbok vid namn ”Hästen och Husse” som som ska lära småbarn om bland annat transsexualitet. Boken riktar sig till barn i dagisåldern, och bakgrunden till att hon skrivit boken ska ha varit att hon träffat många elever som bytt kön och att ”det säkert finns många som går och bär på sin hemlighet”.

Boken handlar bland annat om en kostymklädd man som tar på sig en klänning och målar läpparna när han kommer hem från jobbet, och en häst som tror sig vara en hund och går runt i koppel, jagar katter och gillar ben.

– Jag önskar att barn redan tidigt förstår att de får vara vem de vill. Bara för att du har en XX- eller XY kromoson så är könet inte bestämt, det finns andra varianter. Hormonerna spelar roll och miljön, liksom personligheten. Det är mycket komplext, säger Susanne Pelger.

När de intet ont anande dagisbarnen får bläddra i boken uppger författarinnan att de brukar säga saker som ”Kan farbröder ha klänning? Och måla läpparna? Jaa!”

Källa:
Bilderbok om transsexualitet för de yngsta


  • Publicerad:
    2017-11-19 19:30