EKONOMI Precis som sin kollega och stamfrände Larry Fink tror inte juden Larry Summers att USA:s kamakaze-sanktioner mot Ryssland har något med den ökande inflationen att göra. Istället är det stormningen av Kapitolium och ”misstro mot regeringen” bland folket som är problemet.

Nordfront skrev nyss om Wall street-juden Larry Finks teorier om varför ekonomin i väst är i så dåligt skick. Till skillnad från många experter som har angett coronapandemin, problem med leveranskedjor, kriget i Ukraina och sanktionskriget mot Ryssland som bakgrund till ökande inflation så anser Fink att för mycket ”nationalism” och för lite invandring är problemet.

Nu har ytterligare en judisk Wall street-teori lanseras och denna gång av Larry Summers, tidigare Världsbanken-ekonom och finansminister under Bill Clinton.

Summers, som faktiskt lyckades förutspå inflationen redan förra året, hävdar nu bestämt att det är republikanernas fel och att inflationen beror på misstro mot eliten i allmänhet bland det kan kallar för ”banan-republikaner” och stormningen av Kapitolium i synnerhet.

— Jag tror att banan-republikanerna som säger att det som hände den 6 januari inte var något särskilt eller helt okej underminerar det grundläggande förtroendet för vårt lands institutioner. Samt att detta i sin tur leder till inflation. För om man inte kan lita på regeringen, varför skulle du lita på dess pengar?, frågar sig den judiske ekonomen.

På frågan om han tror att inflationen kommer stiga ytterligare antyder Summers också att det är Rysslands president Vladimir Putins fel att oljepriserna har stigit.

— Det beror på Putin och om oljepriserna stiger ytterligare, förklarar han.