DET MÅNGKULTURELLA VÅLDET. Ännu en attack där en person som väntade på tåget knuffades ner på rälsen framför ett inkommande tåg har inträffat, denna gång i centrala Madrid. Mannen klarade sig undan med en hårsmån.

Ännu en tågattack har inträffat, denna gång i centrala Madrid (Skärmbild från LiveLeak).

Det var under fredagsförmiddagen som en 23-årig spanjor väntade på perrongen på Arguelles tunnelbanestation i centrala Madrid. Helt plötsligt fick han en karatespark i ryggen så att han föll ner på spåren strax framför det inkommande tåget.

Mannen lyckades snabbt rulla runt på rygg in till sidan av spåren, där han tryckte sig mot väggen och på så sätt undgick tåget med en hårsmån.

Händelsen bevittnades av panikslagna åskådare som inte visste säkert om offret klarat sig. Några av dem lyckades hålla fast förövaren tills stationens säkerhetsvakter anlände.

När tåget passerat klättrade offret upp på plattformen med hjälp av åskådare, med endast mindre blessyrer på ena armen.

Den förmodade angriparen är en brasiliansk man i 30-årsåldern. Efter den oprovocerade attacken togs han till polisstationen i Chamberi och på lördagen häktades han misstänkt för mordförsök.

Enligt källor ska brasilianaren ha varit inblandad i flera incidenter under sommaren och även arresterats vid två tillfällen.

Flera liknande attacker har skett under året och två personer har under de senaste veckorna dödats då de knuffats ner på spåren framför inkommande tåg. En 8-årig pojke dog i Frankfurt am Main för bara en dryg vecka sedan, och en vecka dessförinnan dog en 34-årig mor i Berlin.

Det rekommenderas att man håller sig minst 2 meter från plattformen för att undvika den här sortens oprovocerat våld samt att undvika att låta sig distraheras – till exempel av mobilen – när ett tåg rullar in på stationen.

Källor:
Man kicked in the back in front of speeding metro train survives attack
Man kicked in front of Metro train in Madrid


  • Publicerad:
    2019-08-06 20:35