MÅNGKULTUREN. En 8-årig pojke dog under förmiddagen i Frankfurt am Main då en man med eritreanskt medborgarskap knuffade ner honom på spåret framför ett inkommande höghastighetståg. Även pojkens mamma knuffades ner på spåret, men lyckades ta sig upp och undkom med oklart skadeläge.


Skärmbild från Hessenschaus webbsida.

Det var vid tiotiden på måndagsförmiddagen som en 8-årig pojke i Frankfurt am Main knuffades ner på spåret framför ett inkommande snabbtåg från Düsseldorf. Även pojkens mamma knuffades ner på spåret men lyckades ta sig upp på en gångstig mellan perrongerna.

Enligt ett uttalande från polisen träffades pojken av tåget och dog på platsen. Hans mamma fördes till sjukhuset med oklart skadeläge.

Gärningsmannen, enligt polisen en invandrad afrikan från Eritrea, försökte sedan knuffa ner en tredje person på spåret, men den personen lyckades undkomma.

Förövaren, som beskrivs som en ”mörkklädd” man i fyrtioårsåldern, försökte sedan fly från stationen men hindrades av vittnen som höll honom kvar tills polis anlände.

Frankfurtpolisen har arresterat den misstänkte gärningsmannen och håller nu på att utreda omständigheterna kring attacken. Enligt de som bevittnade händelsen verkade det som att mannen var helt okänd för offren.

Enligt lokal media var tågstationen full av barn när attacken skedde. ”Folk bröt ihop tjutande”, beskrev ett ögonvittne som befann sig ombord på det inkommande tåget.

Polis och brandmän var på plats i en dramatisk insats med 16 ambulanser och en helikopter, då flera resenärer och förbipasserande behövde vård.

Systemmedia, bland annat public service, nämner inget om mannens härkomst utan mörkar att det rör sig om en migrant.

Det är bara en dryg vecka sedan en liknande kallblodig attack inträffade i Voerde i västra Tyskland. Vid det tillfället dödades en 34-årig mor av en invandrare som fick ”plötslig lust att mörda”.

Källor:
Child dies after being pushed in front of train in Frankfurt
Mutter und Kind vor ICE gestoßen – Achtjähriger stirbt


  • Publicerad:
    2019-07-29 17:40