MOTSTÅNDSRÖRELSEN. Representanter från Näste 3 lovade att Nordiska motståndsrörelsen skulle återkomma till Lund efter den senaste offentliga aktiviteten i staden, som slutade med att rödingar fick ont. Detta löfte realiserades den 29 juni.

Uppställning skedde på samma plats som förra gången och allting flöt på lugnt. Dagen var riktigt fin och varm och mycket folk var i omlopp runt aktivisterna.

Samtalen med de vita ortsborna var lugna och långa. Desto hetsigare var det med några rasfrämlingar som bestämt hävdade att det inte fanns några skillnader mellan människor. När en av aktivisterna frågade om hon inte blev förvånad över det faktum att två svarta föräldrar aldrig föder ett vitt europeiskt barn istället för ett afrikanskt svart barn blev rasfrämlingen svarslös.

I samma veva hävdade samma person att det inte finns några skillnader mellan könen. Aktivisten himlade med ögonen åt den uppenbara hjärntvätten och frågade om personen inte tyckte att det var konstigt att bara en viss del av befolkningen blir gravida och inte allihopa. Inget svar kom och därför tog diskussionen slut.

Till skillnad från förra aktiviteten så höll inte vänstern på med sitt sedvanliga skrikande och hojtande. Tvärtom syntes de inte till överhuvudtaget. Kanske berodde detta på att det bara var en polispatrull på plats vid Stortorget.

När ungefär två timmar hade förflutit förflyttade sig gruppen till Lunds centralstation för uppställning och fler poliser började nu anlända. Efter femton minuter kom ett 20-tal personer, varav några var kända AFA:iter, till platsen. De påbörjade konfrontationen direkt, men svagt, genom att riva sönder ett flygblad och kasta kaffe på en utdelare. Desto hårdare blev svaret från aktivisterna, som fredade sig, medan en annan grupp av motståndsmän rusade över gatan för att hjälpa sina kamrater att trycka bort det röda avskummet.

Efter en stund särades grupperna åt av polisen och vänstern började då som vanligt att kasta grejor när de stod säkert bakom polisen igen. För att inte nya konfrontationer mellan grupperna skulle uppstå valde polisen till skillnad från demonstrationen i Kungälv att mota bort vänstern, så att deras läskedrycker inte nådde fram till aktivisterna.

En person från Motståndsrörelsen blev gripen men han blev snabbt släppt igen. Efter det samlades sig gruppen för att äta grillat, hembakat och massa andra läckerheter. Det delades också roliga händelser som skedde under dagen med varandra. Fler bilder från gårdagens händelser finns här.


  • Publicerad:
    2019-06-30 16:53