MOTSTÅNDSRÖRELSEN. Nordfront lovade att ge läsarna en längre redogörelse efter gårdagens händelser i Lund. Här kommer det plus en sammanfattning om vänsterns och lögnmedias propaganda. 

Uppdatering 2019-06-09:

Nu har mediegruppen släppt en film från aktiviteten i Lund!

Ursprunglig artikel:

Näste 3 åkte till Lund den 1 juni och ställde upp sig på gågatan strax utanför Stortorget i Lund. Det var mycket folk ute den här dagen och därför fick aktivisterna mycket kontakt med folket och diskussioner fördes både med människor som var positiva och de som var negativa.

Efter ungefär en halv timme kom människor från Vänsterpartiet och placerade sig inom det område Nordiska motståndsrörelsen stod på. Vänsterpartiets Hanna Gunnarsson var på plats. Gunnarsson uppmanade sina twitterföljare under valrörelsen 2018 att förstöra Sverigedemokraternas valaffischer. ”Riv ner, klistra över, förstör! Skitet lär vara borta imorgon.”. För detta åtalades hon, i domslutet skrev Lunds tingsrätt följande:

Men Lunds tingsrätt tar hänsyn till Hanna Gunnarssons uppgifter att hennes syfte var att väcka opinion och inte att uppmana till skadegörelse. Domstolen betonar att straffbestämmelsen om uppvigling utgör en begränsning av den grundlagsfästa yttrandefriheten och bör därför tillämpas restriktivt.

Gunnarsson friades i Lunds tingsrätt, inte heller såg Vänsterpartiet särskilt allvarligt på hennes odemokratiska uttalanden för Gunnarsson är numera riksdagsledamot för Vänsterpartiet.

För att återgå till gårdagens konfrontation: Vänsterns mötesstörar-taktik i Lund har alltid varit att komma så nära flygbladsutdelarna som möjligt för att sedan skrika och skräna i syftet att förstöra dialoger mellan aktivisterna och folket. Med tanke på Gunnarssons placering i förhållande till aktivisterna, samt hennes och vänsterns historia i Lund är det inte raketforskning att förstå vad som skulle hända den närmaste timmen. Under en hätsk argumentation med Gunnarsson och hennes gelikar var det inget snack om ”Riv ner, klistra över, förstör!” utan eftersom de endast var ett tiotal på plats menade de istället för att det skulle delas på gatan.

Att gatan skulle delas mellan vänstern och Nordiska motståndsrörelsen är bara ett retoriskt knep från vänstern. Deras mest använda slagord är ”Inga rasister/nazister på våra gator”. Detta slagord visar upp hur de ser på vems gator det är. Flygbladsutdelningen fortsatte och flera långvariga och konstruktiva diskussioner med ortsborna förekom.

Vänstern agerar också i mycket högre utsträckning utifrån ett ”Might is right”-tänk än de andra etablerade partierna. Därför är det inte konstigt att retoriken är ”mjuk” när de känner sig i underläge men när de känner att de har övertaget då kommer slagorden om ”Våra gator” fram. En allt större tillströmning av rödingar kom till platsen och efter hand som de blev fler började slagorden, skrikandet, användning av megafon och åsiktsregistrering. Flera Lundabor som diskuterade med Motståndsrörelsens aktivister beklagade sig över att de hade svårt att höra diskussionen. Gunnarsson som tidigare ville dela på gatorna uppmanade inte till någon tystnad. Polismakten brydde sig heller inte om ordningsstörningen överhuvudtaget utan lät rödingarna hållas.

Gunnarsson säger till SVT:

– När de började gå längs gatan följde en grupp ungdomar som kommit dit efter dem. Jag förstod sen att det blev sammanstötningar vid Bantorget. Hanna Gunnarsson säger att hon uppfattade det som att motdemonstranterna kände varandra och kom dit i grupp.

Dessa ”motdemonstranter” var i verkligheten hennes eget ungdomsparti Ung Vänster. Vilket både hon och SVT försöker gömma undan.

Lägg märke till Ung Vänster på banderollen och den medtagna megafonen.

Ung Vänster, som innan Berlinmurens fall hette Kommunistisk Ungdom, har även på sin Facebooksida lagt upp bilder på dessa ”motdemonstranter”. Att Gunnarsson inte skulle känna till personer från sitt egna ungdomsförbund i Lund är trams. Dessa medlemmar från hennes ungdomsförbund som fraterniserade på plats öppet med ökända AFA:iter. Vänsterpartiet och Jonas Sjöstedt tillåter t.om. dessa vara på deras valaffischer.

Från första maj i år.

Intressant är också hur media skriver ut detta som en demonstration. ”Oberoende” medias propaganda är att när det kommer till Nordiska motståndsrörelsen så är det en icke tillståndsgiven demonstration för att måla upp att rörelsen har gjort något olagligt när det inte är olagligt att ha en demonstration utan att söka tillstånd. När det kommer till Ung Vänster då skrivs det istället ut som en demonstration, trots att Ung Vänster med största sannolikhet inte hade sökt tillstånd i lördags.

När aktivisterna hade varit på gatan runt en och en halv timme packades det ihop för att bege sig hemåt. Nu intensifierades slagorden och vänstern – Ung vänster-anhängarna tillsammans med frontfigurer från AFA Lund – gick efter aktivisterna. Nu skulle den sedvanliga propagandan skapas. ”Vänstern kör ut nazisterna från Lund!”

Vänstern blev allt stöddigare och mer våghalsig, närmare och närmare kom de tills vissa bara var på två armlängds avstånd från aktivisterna. Ända tills aktivisterna stannade upp och vände om.

Läs här om vad som hände!

I ett försök att skademinimera situationen hävdar vänstern att de motståndsmän som inte blev gripna blev utkörda från Lund. I verkligheten följde faktiskt en handfull svartklädda maskerade rödingar efter den grupp som inte blivit gripna av polisen. En rusning gjordes mot dessa röda ”revolutionärer” som alla började springa. En person blev panikslagen, som kaniner blir när de springer framför bilar. Personen sprang rakt in i en parkerad bil och föll ihop. Hans ”kamrater” hade sprungit för långt ifrån honom och stod bara och tittade på när aktivisterna hann ikapp honom.

Som en avslutning kan det också nämnas att rödingarna blev bortkörda från polishäktet när det väntades utanför. Inte heller denna gång tillhörde gatorna i det ”röda Lund” någon annan än nordens nationalsocialister!


  • Publicerad:
    2019-06-09 16:00