RASBLANDNING. Mannen som häktades igår misstänkt för lördagens våldtäkt i ett parkeringsgarage i Växjö är en ökänd kriminell rasfrämling som tidigare dömts för mord och flera sadistiska våldtäkter.

I lördags den den 28 april ungefär vid 23-tiden våldtogs en 50-årig kvinna i Tegnergallerians parkeringsgarage i centrala Växjö. Kvinnan kände till mannens förnamn vilket gjorde att den misstänkte kunde gripas strax efter midnatt. Igår onsdagen den 2 maj häktades mannen på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt.

Enligt häktningsframställan är den misstänkte den ökände kriminelle rasfrämlingen Mats Ludvigsson (19750915-9351) som är dömd för flera våldtäkter och mord. Det svenska namnet har han för att han adopterades från Sydamerika som barn av svenska föräldrar.

På sidan 7 i domen B2309-13 från september 2013 vid Växjö tingsrätt (som hittas efter hovrättsdomen som länken leder till), där Ludvigsson dömdes till 4 år och 6 månaders fängelse, kan den som vill förstå hur brutal Ludvigsson är läsa följande:

Efter en stund ringde Mats på igen och sa att han hade glömt en tröja. Mats kom in i lägenheten. Mats drog henne i håret och slog henne med knuten hand på huvudet. Mats sa att hon skulle få veta vad en våldtäkt innebar. Mats skrek att han skulle döda henne och hennes hund om hon skrek. Han drog henne i håret in i sovrummet. Samtidigt slog Mats henne hela tiden. Mats ryckte isär hennes pyjamasjacka så att knapparna lossnade. Hon var rädd att han skulle spräcka hennes livmoder. Mats våldtog henne med penisen bakifrån i rumpan och underlivet. Han våldtog henne även i munnen med sin penis. Han sa till henne att sätt sig på huk. Mats blev arg när hon inte kunde. Hon stod på knä och han våldtog henne i munnen. Mats sa att hon skulle svälja hands sperma. Mats fick inte utlösning. Hon tänkte ringa polisen men hon ville inte att hennes son skulle få veta. Mats hade med sig kläder i en ryggsäck. Mats hade inga kläder på sig när han våldtog henne. Det höll på i en timme ungefär. Omkring kl. 4.00 gick Mats därifrån. Mats sa att han ville ha en banan och tog med henne till köket. Han drog tillbaka henne till sovrummet och våldtog henne med marmorhållaren i underlivet. Det pågick i några minuter. Därefter våldtog han henne med penisen i igen, både i underlivet och rumpan. Mats la sedan pappershållaren på sängen. Mats sa att det kom blod när han våldtog henne bakifrån. Det gjorde ont när Mats våldtog henne med marmorhållaren. Det gjorde även ont när han våldtog henne med penisen. Mats ville betala henne pengar innan han gick. Mats sa att han skulle åka till Stockholm för att hon skulle ringa polisen. Hon sa till Mats att hon inte skulle ringa polisen. Hon var rädd att Mats skulle döda henne.

Längst ned på samma sida i domen kan man läsa att Ludvigsson är en rasfrämling, beskrivet som att han är en mulatt:

Mats är mulat, har svart hår och rakat huvud. Han är tjock och inte så lång.

Att han är en rasfrämling kan man även läsa om på Flashback. Det är även där det står att han är adopterad.

I samma dom dömdes Ludvigsson även för rån, olaga hot och två fall av misshandel, där den ena misshandeln innefattade att han hade huggit en skruvmejsel i ryggen på en man.

I domen B1334-09 från maj 2011 (som hittas efter hovrättsdomen som länken leder till) dömdes Ludvigsson bland annat för våldtäkt, misshandel, grov misshandel, olaga hot, olaga tvång. I den följande hovrättsdomen ändrades rätten av någon anledning gällande våldtäkten så att han istället dömdes för sexuellt ofredande, men då det hela var så grymt, då han den gången hade kört in en grillgaffel i en kvinnas slida, så hade den gärningen ändå ett straffvärde på ett års fängelse.

I en artikel från Expressen som handlar om ett mord som Ludvigsson satt anhållen för 2006, men inte kunde dömas för då bevisningen inte höll, så beskrivs även hur han 1994 mördade en 75-årig kvinna genom att besinningslöst hugga ihjäl henne. Mordet hade även sexuella inslag.

Att en så brutal och våldsam person som Ludvigsson över huvud taget släpps ut bland allmänheten är en stor skandal. Informationskriget har inte kunnat få tag på domarna från tidigare än 2009, men i de domar från 2009 till idag som har gått att få tag på så har han våldtagit två kvinnor och orsakat stort lidande för flera andra människor. Innan det har han begått en stor rad andra brott, där ett var det bestialiska mordet 1994 på den 75-åriga kvinnan. Man kan bara fundera över hur många fler våldtäkter och andra våldsbrott det kan handla om. Och nu har han alltså våldtagit ännu en kvinna, i ett parkeringsgarage i Växjö. En brottsling som Ludvigsson borde sitta inlåst på livstid eller allra bäst vore om han avrättades. Vilket existensberättigande har en sådan som han egentligen, en som bara kommer att orsaka lidande och kostnader för samhället?

Ursprungligen publicerad på Informationskriget.se

Källor:
Åtal Växjö TR_B1972-18 Aktbil 13
Domarna 2013-11-12 Göta HR B2450-13 och 2013-09-02 Växjö TR B2309-13
Domarna 2011-08-02 Göta HT B1659-11 och 2011-05-27 Växjö TR B1334-09


  • Publicerad:
    2018-05-03 16:30