GÖTEBORG. Invandrare som försökte hindra svenskar från att bedriva opinonsbildning jagades bort av Motståndsrörelsen under lördagen. Nordfront var på plats under händelsen.

En mindre skärmytsling ägde rum under lördagen då ett gäng ordningsstörare försökte hindra Motståndsrörelsens rätt att sprida politiska budskap till svenskar. Det hela filmades av Nordfronts reporter på plats.

På filmen kan man se hur ett gäng bestående av invandrare stör ordningen och agerar provokativt. På ett tillsynes intränat sätt spelar ordningsstörarna på utsatthet, rasism och kränkhet, samtidigt som de puttar på Nordfronts kameraman och försöker hindra opinionsbildningen.

Men Motståndsrörelsens aktivister är inga vanliga svennar. Efter ytterligare provokationer och puttar uppstår handgemäng och ordningsstörarna jagas bort från platsen, något som hörs men inte ses i filmen. Aktivisterna återvänder sedan till platsen och fortsätter verksamheten.

— Handgemäng med invandrare är i regel ganska ovanliga. Men de sker till och från när en del av dem vill visa sig på styva linan och samtidigt inte riktigt förstått att vi är svenskar som kan ge tillbaka, säger en aktivist till Nordfront.

— Konfrontationer är inget vi söker men vi kommer alltid försvara vår grundlagsstadgade rätt att sprida vårt budskap på gator och torg mot alla ordningsstörare, säger han.


  • Publicerad:
    2017-01-13 18:00