INRIKES. Näthatsgranskaren Tomas Åberg anmälde kvinnan 2018 till polisen för en kommentarer hon skrivit i en grupp på Facebook.

En över 70 år gammal kvinna åtalas nu för hets mot folkgrupp sedan hon skrivit en kommentar år 2017 på Facebook. Anmälaren är näthatsgranskaren Tomas Åberg som staten har försörjt för att göra just detta. Kvinnan blev upprörd efter ha sett individen Ali Mohamed attackera McDonaldspersonal eftersom han inte fick sin mat tillräckligt snabbt. Något som Nordfront skrivit om tidigare.

Ordförande för fackförbundet Akavia Lee Wermelin gick igår ut i ett pressmeddelande och beklagade sig över att regeringens budget inte tar tillräckligt med hänsyn för åklagarmyndigheten.

Såväl Åklagarmyndigheten som Sveriges Domstolar har dessutom redan nu har ett ansträngt läge och har varnat för konsekvenserna om domstolarna och åklagarna inte får mer ekonomiska resurser. Domstolarna behöver anställa 90 nya domare enbart för att klara ökningen av antalet mål som skedde under 2019. Åklagarmyndigheten behöver krympa verksamheten och minska personalstyrkan med ett hundratal åklagare om inte myndigheten får mer ekonomiska resurser än aviserat.

Ekonomiska resurser till åtal mot 70 år gamla kvinnor för vad de säger på Facebook prioriteras därför av åklagarna trots de knappa resurserna.


  • Publicerad:
    2020-09-22 16:45