SVERIGE. I tisdags började P4 Kronoberg att publicera nyheter på arabiska. Personen bakom det nya projektet är en asylsökare från Syrien.

Under tisdagen började P4 Kronoberg att publicera nyheter på arabiska och personen bakom det nya projektet är en asylsökare från Syrien. P4 Kronobergs kanalchef Ulf Myrestam kommenterar den nya satsningen i ett pressmeddelande:

— Vi har Radio Swedens utbud med nyheter både på lätt svenska och arabiska, men där fokus främst är på nationella och internationella nyheter. Vi identifierade att det även finns behov av nyheter och samhällsinformation som är lokalanpassad.

Utöver nyhetssammanfattningarna kommer det även finnas anpassad samhällsinformation, till exempel om hur man får sin utbildning från hemlandet validerad, hur man går tillväga för att få ett svenskt körkort eller hur man söker vård.

— Vi lyfter fram personer som har lyckats i Sverige genom de här porträtten. Vi vill också pusha folk för att jobba lite hårdare för att förverkliga sina drömmar. Att presentera Sverige för nyanlända och flyktingar på ett enkelt sätt, på ett sätt så att man förstår vad det är som gäller och vad det är som händer, säger den syriske projektledaren Sam Edward.

Källa:
P4 Kronoberg – arabiska كرونوباري بالعربية


  • Publicerad:
    2017-09-28 10:15