DALARNA. Pär Öberg har enligt ett beslut nu plockats bort från skolstyrelsen som han valts in i. Beslutet togs efter att åsiktspoliserna på Expo startat ett drev mot Öberg.

Förra veckan inledde Expo ett drev mot Pär Öberg från Svenska motståndsrörelsens riksledning. Detta med anledning av Öbergs engagemang i skolstyrelsen på en skola som hans barn går på.

Igår beslutade Social- och utbildningsnämnden i Ludvika om vilka ledamöter som ska ingå i skolstyrelsen som Öberg tidigare valts in i. Enligt beslutet som fattades igår ingår inte Öberg längre i skolstyrelsen, trots att föräldrar på skolan alltså valt in Öberg i styrelsen.

Öberg fick ingen information om beslutet. Till Dala-Demokraten säger han:

— Ganska otroligt att man inte pratat med mig som är inblandad. De vet inte vad jag står för. De har ingen aning om det. Jag har inte ens meddelats.

I ett pressmeddelande hänvisar kommunen till ett tidigare uttalande från kommunen:

Vi vill att Ludvika kommun ska präglas av öppenhet, medmänsklighet och respekt för de mänskliga rättigheterna […] Det är viktigt att vi står upp för dessa värden eftersom vi vill leva i en fungerande demokrati där man oavsett bakgrund ska kunna leva ett värdigt liv. Strömningar som motverkar detta finns […] Det är viktigt att ta avstånd från dessa antidemokratiska krafter och inte låta deras åsikter få inflytande över vår demokrati och vår kommun.

Öberg kommenterade beslutet på följande vis:

— Att utesluta en människa på grund av politiska åsikter, det är något Orwellskt i det. Ludvika talar om öppenhet och demokrati. Om vi har åsiktsfrihet som vi i alla fall officiellt har så ska väl en medlem i Svenska motståndsrörelsen kunna sitta i en styrelse som sysslar med skolans inre och yttre miljö och arbetar mot mobbning.

Kommunchefen Thomas Lagerström är för feg för att själv kommentera beslutet när Expo ringer upp och antagligen ville tacka honom för hans insatts i kampen mot åsiktsfriheten.

Källa:
Utpekade nazisten får lämna styrelsen


  • Publicerad:
    2013-11-07 22:30