LUDVIKA. Med anledning av det invandringsmotstånd som finns i Ludvika har mångkulturförespråkare tagit initiativ till en föreläsning om ”främlingsfientlighet”. Föreläsningen går under namnet Vi håller inte käften.

Det är Fornby folkhögskola tillsammans med ABF Dala Finnmark som på tisdag arrangerar en föreläsning om så kallad främlingsfientlighet. Anledningen är att invandringsmotståndet ökar i kommunen.

– Dels så har vi ju haft en del händelser här i bygden, i Sunnansjö bland annat, och det är viktigt att den här frågan diskuteras och där man utmanar föreställningar kring olika saker, säger kursansvarige Örjan Svedberg till tidningen DT.

Föreläsningen kommer säkerligen bjuda på goda skratt, men lär inte innehålla några faktiska argument för varför Sunnansjö, med en befolkning på 560 personer, ska ta emot 180 nya asylanter. Föreläsaren Hannes Olsson kommer mer sannolikt rapa ur sig floskler, tala om ”rasistiska jävla pisskängor” och göra pruttljud med munnen för att bemöta invandringsmotståndet i Ludvika. Se: film nedan.

Källa:
Föreläsning om främlingsfientlighet


  • Publicerad:
    2013-11-30 15:51