MOTSTÅNDSRÖRELSEN. Igår meddelades att misstankarna mot Pär Sjögren om hets mot folkgrupp lagts ned. Nordfront har varit i kontakt med honom.

bild

Nordfront har tidigare skrivit om att Pär Sjögren blivit misstänkt för hets mot folkgrupp i samband med Sverigedemokraternas torgmöte i Borlänge. Han ska enligt polisanmälan ha gjort en ”Hitlerhälsning” då han fick syn på vänsterextremisten Daniel Riazat. Enligt Sjögren själv så hejade han bara på Riazat lite för att ”jävlas”. Detta tolkade Riazat som hets mot folkgrupp.

Nordfront har varit i kontakt med nästeschef Pär Sjögren för en kommentar:

Vad var det egentligen som hände i Borlänge?

— Jag och några kamrater var på plats i Borlänge för att lyssna på Jimmie Åkesson när Sverigedemokraterna anordnade torgmöte. Då det var en del ”antirasister” på plats, varav merparten var utlänningar i 15-23-årsåldern, så förstod jag att även ”Lipsill” (Daniel Riazat, red. anm.) skulle vara på plats.

— Och mycket riktigt fick jag syn på Riazat och hälsade på honom. Mest för att han stör sig på det. Ja, för att ”jävlas” helt enkelt.

Vad hände sen?

— Riazat skyndar sig bort mot polisen och inleder en konversation som jag inte hör, då avståndet är ungefär 20 meter. Men jag ser att de ”viftar” bort Riazat och sedan bussar de iväg hans kompisar i den ”antirasistiska” pöbeln som bara var där för att störa yttrandefriheten.

Jag förstår. Och sedan fick du reda på att du var misstänkt för hets mot folkgrupp?

— Ja, jag läste om det på internet. Riazat påstod att Motståndsrörelsen hade stått och ”heilat” och att vi burit kniv öppet och att det var polisanmält. Sen hörde polisen av sig för två veckor sedan och jag var på förhör i fredags.

Vad sa du i förhöret?

— Jag förklarade att jag bara hälsat på Daniel Riazat för att ”jävlas” lite. Så som politiska motståndare kan göra ibland.

När fick du reda på att utredningen lagts ned?

— Min advokat ringde mig igår och sa att åklagaren valt att lägga ner utredningen. Han hade sagt till min advokat nått i stil med: ”Det är inte olagligt att hälsa på någon för att ’jävlas'”.

Hur känns det nu när du kan lägga detta bakom dig?

— Jag hade egentligen ingen förhoppning om att det skulle läggas ner då vi alla vet hur ”rättvisan” fungerar här i Sverige. Men nu känns det bra att inte Riazats okynnesanmälan gick igenom. Se bara på fallet med Emil Hagberg där Riazat pekade ut honom för en grov misshandel som han var oskyldig till.

Du har under de senaste åren haft en del att göra med Daniel Riazat. Hur skulle du beskriva honom?

— Ja du, han är väl inte speciellt imponerande, vi har stött på honom ibland i Falun när vi varit där och delat flygblad. Han ligger på samma nivå som pizza-argumenten, sen får väl Nordfronts läsare själva fundera på vad jag menar.

— Han är väl ett ganska bra exempel på att demokrati inte fungerar, skulle det vara ett bra system så skulle inte han få någon post över huvud taget. Men han är en perfekt person för VPK (tidigare förkortning för vänsterpartiet kommunisterna, red. anm.), ung, ”antirasist” och ”flykting”.

Förra månaden blev du dömd för hets mot folkgrupp i samband med två inlägg på Twitter och nu denna incident. Kommer du vara mer försiktig med vad du säger och gör i framtiden?

— Nja, det vette fan!

Då får jag tacka för kommentarerna. Är det nått du slutligen vill säga till Nordfronts läsare?

— Det jag kan säga är att varken jag eller Motståndsrörelsen påverkas av dessa trakasserier. Desto fler vi blir som står upp mot den korrupta staten desto mindre makt får den. Alla kan dra sitt strå till stacken.

Relaterade artiklar:
Pär Sjögren misstänkt för HMF
Pär Sjögren dömd för inlägg på Twitter
Pär Sjögren åtalas – skrev ”Död åt Sion” på Twitter
FILM: Daniel Riazat håller ett ”eggande” tal till en pöbel


  • Publicerad:
    2014-07-09 20:15