UTRIKES. Engelska fotbollsklubbar oroas av att flera fall där antisemitism och rasism rapporterats på fotbollsläktarna de senaste åren. Arsenal utreder just nu ett fall där en supporter ska ha ropat ”gasa judar”.

Arsenals Mesut Özil (till vänster) i kamp om bollen med Napolis Kalidou Koulibaly (skärmbild).

Det var under en match i december då Arsenal mötte Londonrivalen Tottenham, vars fans gjort sig kända som yids (judar), som en person ska ha ropat något om att ”gasa judar”. Arsenal tar allvarligt på incidenten och försöker få fast förövaren.

Mannen som anklagas för det antisemitiska tillmälet var inblandad i en dispyt under matchen som spelades på Arsenals hemmaarena Emirates stadium i norra London. Han lämnade därefter självmant arenan.

Så sent som för några veckor sedan ropades rasistiska slagord mot den svarte spelaren Kalidou Koulibaly i Napoli, när det italienska laget mötte Arsenal på bortaplan i kvartsfinal i Europa League. Arsenal gör en utredning av fallet och hoppas kunna hitta förövarna.

Detta är bara ett par exempel av flera fall de senaste åren där antisemitism och rasism förekommer på fotbollsläktarna. Klubbarna har mer tagit tag i frågan de senaste åren men det är svårt att få fast de ansvariga.

Källa:
Vill stävja antisemitism på fotbollsläktaren


  • Publicerad:
    2019-04-23 11:15