USA. Uniformt klädda och bärandes fanor intog den nationella kamporganisationen Patriot Front den amerikanska huvudstadens gator under lördagen.

Från Patriot Fronts demonstration i Washington. Foto: imgur.com. Klicka för förstoring.

Det var under lördagen som den nationalistiska kamporganisationen Patriot Front genomförde en demonstration i den amerikanska huvudstaden Washington D.C. Representanter från Patriot Front besökte i november Nordiska motståndsrörelsen i Sverige. Under besökte på västkusten fick man bland annat äta svensk julbord, besöka historiska platser och delta på en offentlig aktion med Näste 2.

Lördagens demonstration i Washington ser enligt bild- och filmmaterial från händelsen ut att ha lockat hundratalet deltagare, som uniformt klädda och med fanborg skanderade ”Reclaim America!” (”återta Amerika!”) och ”Life, liberty, victory!” (liv, frihet, seger!”).

Samtliga deltagare ser ut att ha varit maskerade som en del i den uniforma utstyrseln, som för övrigt bestod av kakifärgade cargobyxor, vit keps och en mörkblå jacka. Att deltagarna var maskerade beror på att de flesta av kamporganisationens medlemmar är anonyma, något som Thomas från Patriot Front utvecklade mer när han gästade Nordic Frontier i december.

Enligt den judiska tidningen New York Times mötte demonstrationståget inget motstånd i form av motdemonstranter när man marscherade från Lincolnmonumentet till parlamentsbyggnaden Kapitolium.

På Twitter har filmklipp från demonstrationen delats flitigt:

Någon har även publicerat bilder från demonstrationen på imgur, där man tydligare kan se demonstrationens estetik och hur tåget flankeras av poliser på cyklar:

Klicka för förstoring.

Klicka för förstoring.


  • Publicerad:
    2020-02-10 13:37