AKTIVISM Den amerikanska aktivistorganisationen Patriot Front genomförde en marsch i Indiana i samband med arbetarhögtiden Labor Day. Nu har man släppt en film från dagen med Thomas Rousseaus tal.

I USA är inte första maj en helgdag som den internationella arbetardagen. Istället har man högtiden Labor Day den första måndagen i september. Den nationella aktivistorganisationen Patriot Front uppmärksammade högtiden med en demonstration i Indianapolis, Indiana, där organisationens ledare Thomas Rousseaus höll ett tal.

Budskapet i Rousseaus tal var att vita amerikaner byggde upp USA från ingenting. Deras förfäder lämnade bekvämlighet och trygghet bakom sig och valde istället ett liv med hårt arbete i otämjd vildmark. Frukterna av dessa modiga människors hårda arbete har dock stulits från deras efterkommande av korrupta politiker, omoraliska kapitalister och giriga ockrare.

— En invasion av främlingar som påverkar alla samhällsnivåer har tagit bort amerikanernas rätt att organisera sitt arbete för en bättre framtid. Företagsgangstern bryr sig inte om hans arbetare är uppdelade på ett dussin språk och ett dussin trosbekännelser, hans gud är girighet och hans språk är pengar, sa Rousseau bland annat.

Mer om demonstrationen kan läsas på Patriot Fronts Odysee-kanal .