FINLAND. En pensionerad polisöverdirektör i grannlandet spår en nattsvart framtid. I sin nya bok skriver han om sin oro för läget i Finland.

Mikko Paatero

Det är i Mikko Paateros nyutgivna bok ”Sisäinen turvallisuus horjuu” (Den inre säkerheten vacklar) som den pensionerade polisöverdirektören berättar om sin starka oro för läget i landet. Sammanfattningen av boken är mer eller mindre att läget i Finland inte är under kontroll.

Paatero varnar bland annat för ”flyktingar” och menar att Finland tagit emot för många sådana. Vidare kommer fler motsättningar och hot att skapas då man ska försöka avvisa utlänningar som inte vill lämna Finland.

— Vi har inte sett slutet på det här. De största problemen kommer när sådana som inte vill lämna Finland får avvisningsbeslut. Det är ett stort hot mot vår inre säkerhet. Kanske det största, menar han.

Men enligt Paatero är inte ett stundande terrordåd från invandrare det enda hotet mot folkets säkerhet, utan även det tiotal människor i Finland som varje dag sitter hemma och planerar massmord. Han menar dock att de är väl övervakad av Centralkriminalpolisen.

— Det är inte så sagt att ett terrordåd är vårt största hot just nu. Det finns ett tiotal människor i vårt land som varje dag sitter hemma och planerar massmord. Det är det enda de tänker på och de vill döda oss alla. Lyckligtvis övervakar Centralkriminalpolisen dem rätt bra, säger han.

Källa:
Paatero: Det finns finländare som vill mörda oss alla


  • Publicerad:
    2016-09-12 21:25