DEBATT Peter Wahlbeck står upp för rätten att inte behöva vaccinera sig mot coronaviruset.

Igår publicerade Göteborgs-Posten en insändare av komikern och skådespelaren Peter Wahlbeck som menar att det pågår en orättvis häxjakt mot ovaccinerade människor. I insändaren konstaterar Wahlbeck att många av hans kollegor i artistbranschen har stött pro-vaccineringskampanjen #KavlaUpp och i vissa fall också förespråkat vaccinpass. Trots att restriktionerna i Sverige hävs tror Wahlbeck att detta ”bara är lugnet före stormen” och att ilskan mot de ovaccinerade kommer tillta om fler börjar bli sjuka i corona igen.

Wahlbeck tar upp utvecklingen i Israel som ett enligt honom avskräckande exempel:

Vad händer om smittspridningen ökar igen som den gjort i Israel? Där vaccinpass infördes efter full vaccinering, men blev ogiltiga till dess att man tagit en dos till, en tredje. Israel har kanske därmed hamnat i ett ständigt beroende av ett läkemedel. Det plingar till i mobilen, dags att infinna sig för mer vaccin. Är det så vill vi ha det här också?

Vidare tar Wahlbeck upp Italien, Indonesien och Australien där tvångsvaccinering och hårda lockdowns antingen införts eller diskuteras av makthavarna. ”Det är totalitära åtgärder långt borta men även i Sverige har det förekommit krav på tvång som att människor ska nekas anställning om de inte vaccinerar sig”, skriver Walhbeck och fortsätter sedan:

Växjös moderata kommunråd har föreslagit att ovaccinerade ska ha en särskild vårdavgift, vilket även kolumnister på större tidningar gjort. Utan diskussion talas det nu om att leta upp ovaccinerade i bostadsområden eller sända brev hem till dem för att få dem att infinna sig till vaccinering. Jag som inte vill vaccinera mig känner mig alltmer trängd.

Även om vi är många som haft konstaterad covid-19 och tillfrisknat och är symtomfria så bör vi vaccinera oss eftersom vi kan bära på virus och smitta fullt vaccinerade påstås det. Detta är huvudargumentet för att vaccinera barn och ungdomar. Minsta lilla ökad smittspridning framöver kommer att skyllas på de ovaccinerade och indirekt barn alltså.

Hur är detta möjligt och vad är då meningen med vacciner? I så fall har myndigheterna ljugit som inte rakt ut från början talade om att alla måste vaccinera sig annars funkar medicinen inte.

Enligt Wahlbeck tystar ”vanlig” media ner de forskare som är kritiska till den pågående massvaccineringen mot corona. Retoriskt frågar han också vad som händer om vaccinet leder till ”oförutsedda biverkningar i stor dimension” eller om coronaviruset till slut besegrar vaccinet och blir vaccinresistent.

Avslutningsvis skriver Wahlbeck att det pågår en ”masshypnos” som ”gått över styr”:

Covid-19 är inte dödlig för de flesta av oss. Denna sjukdom är lurig och har drabbat många plötsligt och oväntat hårt. Vänner till mig har avlidit vilket är fruktansvärt så klart. Men denna masshypnos i god vilja har gått över styr och medlöpare från alla samhällsklasser och grupperingar löper amok med hela samhällets hälsa och framtid som insats i ett slags självskadebeteende.