INRIKES. Under torsdagsmorgonen tog sig två beväpnade män in i ett varuhus i Kungsängen. Under pistolhot bands personalen och männen kom över en okänd summa kontanter.

Vid 06-tiden under torsdagsmorgonen larmades polis och räddningstjänst till ett varuhus i Kungsängen som ligger i norra Stockholm. Det var ett överfallslarm som hade utlösts i samband med att två beväpnade män tagit sig in i varuhuset vid öppning. Gärningsmännen hotade personalen med pistolliknande föremål och kniv.

Gärningsmännen band fast personalen och misshandlade en väktare med flera slag mot huvudet. Sedan tilltvingar de sig en okänd summa pengar innan de avviker från platsen.

Gärningsmännen beskrivs vara i 20-års åldern och vid rånet hade  de svarta luvtröjor och svarta scarves över halva ansiktet. Polisen misstänker att gärningsmännen sedan försvann från platsen på mopeder som de haft ståendes utanför varuhuset. Polisen letar nu efter gärningsmännen med både helikopter och hundpatrull.

Polisen har spärrat av ett område för teknisk undersökning och inleder nu en förundersökning om grovt rån.

— Vi är kvar på platsen och genomför teknisk undersökning och förhör vittnen, säger Albin Näverberg, presstalesman på polisen.

Källa:
Pistolrån mot varuhus – band fast personalen


  • Publicerad:
    2016-03-17 09:30