Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Polis friades från våldtäktsanklagelser – åtalas nu för nya sexualbrott

Av Redaktionen, 2020-03-30
redaktionen@nordfront.se

SKELLEFTEÅ. Förra året lade åklagaren ner åtalet om våldtäkt mot Skellefteåpolisen. Nu åtalas Christoffer Lindberg för sexuellt ofredande av en ung flicka.

Skellefteåpolisen Christoffer Lindberg misstänkts för nya sexualbrott. Foto: Facebook.

Det var förra året som både Nordfront och Studio Bothnia intervjuade en ung kvinna som anklagade Skellefteåpolisen Christoffer Lindberg för våldtäkt. Enligt kvinnan använde Lindberg sin ställning som polis för att komma i kontakt med unga kvinnor som hamnat snett i livet.

Åklagaren kom dock att lägga ner fallet, då det inte ansågs som att bevisen skulle räcka till en fällande dom.

LÄS MER: Ung kvinna berättar: ”Polismannen sa att han skulle ’hjälpa mig’ – slutade med att jag våldtogs”

Lindberg kunde därefter jobba kvar som polis i Skellefteå och komma i kontakt med fler människor via sitt arbete. Nu åtalas han också för sexuellt ofredande av en 17-årig flicka.

I stämningsansökan kan man läsa:

Christoffer Lindberg har ofredat [flickan], på ett sätt som kunde förväntas kränka hennes sexuella integritet, genom att fälla uttalanden om hennes kropp, att han och andra vill ”sätta på” henne samt vid upprepade tillfällen med sin hand dels ta tag om och hålla fast hennes hand dels klämma och smeka henne på låret vid ljumsken. Det hände någon gång den 7 januari 2020 i Lindbergs bil på färd inom Skellefteå kommun, Skellefteå kommun.

Själva händelsen ska också ha spelats in av flickan, vilket är ett av de bevis som åklagaren kommer att lägga fram mot polismannen.

Till lokaltidningen Norran hälsar Lindbergs advokat att han förnekar brott. Norran har även talat med polismannens närmsta chef, som trots att detta är andra gången som Christoffer Lindberg anklagas för sexualbrott låter honom jobba kvar – om än i inre tjänst.

— Den polis det handlar om jobbar just nu inte i yttre tjänst eller någon tjänst där det förekommer kontakt med allmänheten. Hur det sedan blir med den frågan – ifall polismyndigheten går vidare med andra åtgärder – beror på vilka besked som kommer från åklagaren utifrån om brottsmisstankarna kvarstår eller om förundersökningen läggs ner, säger polischefen.

Källa:
Skellefteå tingsrätt: B 39-20


  • Publicerad:
    2020-03-30 13:15