STOCKHOLM. I SVT:s ”Veckans brott” som sändes igår kväll visades det tydligt att de som ansvarade för våldet under tiden som Nordiska motståndsrörelsens befann sig på Mynttorget i lördags var den autonoma extremvänstern.

veckansbrott

Camilla Kvartoft rapporterar från Mynttorget.

I gårdagens avsnitt av SVT-programmet ”Veckans brott” handlade de första 13 minuterna av programmet om Nordiska motståndsrörelsens demonstration som i lördags hölls i centrala Stockholm samt det det våld som motdemonstranter försökte rikta mot tillställningen.

Från Mynttorget, strax efter att demonstrationståget hade nått fram, rapporterade programledaren Camilla Kvartoft om att motdemonstranter försökte ta sig in och att de kastade smällare och bengaliska eldar.

Lite senare under lördagseftermiddagen förklarade polisens insatsledare Anders Bjärgård att polisen hade slagit ner två våldsamma upplopp när autonom extremvänster hade försökt att tränga sig in på det avspärrade området.

Bjärgård menade då också att det är tydligt för polisen att de som stått för våldet i samband med Motståndsrörelsens samling vid Mynttorget tillhör just den autonoma extremvänstern och alltså inte någon av de två tillståndsgivna demonstrationerna.

Källa:
Veckans brott, säsong 13 – avsnitt 5


  • Publicerad:
    2016-11-16 07:00