MÅNGKULTUREN. Polisen uppmanar nu svenskarna att vara vaksamma när de rör sig utomhus. Man ska även vara uppmärksam på olika föremål då ”en bomb kan se ut hur som helst”.

Polisen uppmanar till försiktighet: ”En bomb kan se ut hur som helst”. Foto: Pexels.

Det mångkulturella våldet i vårt förr så trygga land har eskalerat till oanade höjder med skottlossning och detonationer så gott som dagligen. Numera löper även vanliga människor risk att råka illa ut – genom att till exempel hamna i ett kulregn från en automatkarbin eller råka sprängas i bitar då en bomb briserar.

Så sent som i helgen fick en kvinna i tjugoårsåldern ansiktet sönderslitet då en bomb detonerade bredvid henne när hon promenerade hemåt genom den förr så lugna studentstaden.

Polisen i Malmö har uppmärksammat den nya situationen i landet som uppstått under senare år – parallellt med den massiva främlingsinvasionen från krigsvana och våldsamma länder. De vill nu försöka hjälpa svenskarna med hur de ska agera för att undvika att bli skjutna eller söndersprängda när de rör sig i det offentliga rummet.

Att röra sig fritt under sena timmar är numera inte helt ofarligt utan man bör vara försiktig, berättar polisen. Polisen upplyser också om att de flesta bombdåden sker under kvälls- och nattetid då det är en kriminell verksamhet och ”gärningsmännen inte vill bli sedda”.

— Vi vill uppmärksamma folk på att vara lite mer försiktiga. Ser man något konstigt, en väska eller något paket. En bomb kan se ut hur som helst, säger Göran Holmgren, kommunpolis i Malmö.

Svenskarna rekommenderas alltså att vara vaksamma om de måste gå ut under kvälls- och nattetid och vara uppmärksamma på olika föremål i omgivningen som kan vara bomber.

Källa:
Polisen varnar för att vistas utomhus sent – kan finnas bomber


  • Publicerad:
    2019-09-18 16:40