INRIKES. Mellan 600-700 poliser anordnade en tyst demonstration utanför Nobelfesten under torsdagskvällen. Med munkavlar och brinnande facklor samlades polisdemonstranterna mittemot Stadshuset där festen pågick.

Nordfront rapporterade nyligen om en ny undersökning som visade att åtta av tio poliser överväger att säga upp sig. Detta efter att 21 lokala polismyndigheter har slagits ihop till en enda, och ihopslagningen har lett till ett stort missnöjde bland de polisanställda. De anställda vill också få en löneförhöjning för de poliser som varit i tjänst i minst fem år, en löneförhöjning som ska ge dem 28 000 kronor som ingångslön.

Enligt uppgifter samlades det runt 600-700 poliser i en tyst manifestation utanför Nobelfesten. Under parollen ”Nu räcker det” stod poliserna i en tyst manifestationen. Några hade också tejpat för sina munnar.

På frågan om varför poliserna höll demonstrationen utanför Nobelfesten så svarade Polisförbundets ordförande i Stockholm, Stefan Eklund, följande:

— Det är för att makthavare och beslutsfattare är de som är gäster här i kväll. De ska få vara gäster och njuta av kvällen, men de ska också se att de som bevakar arrangemanget och står för säkerheten är vi poliser, och vi är inte nöjda.

Källa:
Tyst polisprotest vid Nobelfesten


  • Publicerad:
    2015-12-11 09:25