SVERIGE. 44 brandbilar med 140 polska brandmän är just nu på väg upp till Norrland för att stoppa brandkaoset. Ändlösa kolonner av polska brandbilar beräknas anlända i Hälsingland och i Jämtland under söndagseftermiddagen.

Polen har skickat en brandkår med 44 brandbilar och 140 brandsoldater med färja till Trelleborg. Brandkåren är just nu på väg till Norrland med marschfart 80 km/h.

Brandkaoset i Sverige har lett till att den borgerliga Alliansen anklagat Socialdemokraterna för att ha lagt ned brandförsvaret, samtidigt som Socialdemokraterna anklagat de borgerliga för samma sak. Detta medan Expressens ”journalister” har försökt lura i läsarna att skogsbränderna beror på ”äldre vita män”.

Högst ansvarig för samhällsberedskapen är MSB:s chef Dan Eliasson, som själv är dömd för våldsbejakande extremism efter att ha försökt skapa anarki i samhället.

Men nu ska alltså polska brandsoldater sätta stopp för kaoset, trots att den svenska regimen nyligen anklagade Polen för att försöka bli en diktatur.

Bakgrunden till detta är att Polen har satsat sina skattepengar på andra områden än Sverige har gjort, och just därför har man nu resurser över till att hjälpa.

De polska brandmännen har inte fått sina antagningsprov sänkta i politiskt syfte, de har inte genomgått någon kvotering på grund av ras eller kön, och de polska cheferna anser inte att frisör, poet, fritidsledare, kock och nagelskulptris är bättre meriter för anställning än yrkesutbildning och mångårig arbetslivserfarenhet som brandman.

Även brandbilarna skiljer sig åt. Det sägs att det ska gå att se skillnad på svenska och polska brandbilar ”på lacken”.

Ursprungligen publicerat på Fjällsjö Nyheter.


  • Publicerad:
    2018-07-22 09:00