INRIKES. Expressens biträdande kulturchef Jens Liljestrand anser i en artikel att man kan skylla skogsbränderna, klimathotet och svälten i världen på äldre vita män.

Foto: Jan Ainali (CC-BY-SA 3.0).

Enligt Jens Liljestrand är det äldre vita män som är de enda som förnekar de ovedersägliga bevisen för att klimatförändringarna i världen är påverkade av människan.

Liljestrand menar också att klimatförändringarna i själva verket är orsakade av äldre vita män, eftersom de har en livsstil av överkonsumtion. Vilket enligt Liljestrands logik också gör dem ansvariga för svälten i världen.

I artikeln påstås vidare att orsaken till att USA drar sig ur globala klimatavtal är att landet styrs av äldre vita män. Och att det är de äldre vita männen i Sverigedemokraterna som bär skulden för att partiet har en så dålig miljöpolitik.

Därefter kommer Liljestrand till kärnan i sin artikel, som är värd att citera:

”Just nu, när skogen brinner överallt och alla försöker hitta en syndabock för bristen på brandmän, flygplan och tankbilar, har jag alltså ett enkelt, om än möjligen radikalt förslag: Leta upp en äldre vit man i din närhet och fråga vad fan han tänkte på.”

Även om Liljestrands artikel må vara skriven med en glimt i ögat så faller den in i en tradition av kulturmarxistiskt tankegods som har syftet att öka hatet mot vita, öka hatet mot män och öka hatet mot den västerländska kulturen.

Att det också är äldre vita män som har stått för de flesta framstegen på exempelvis naturvetenskapens, medicinens och teknikens områden i världen tiger naturligtvis kulturmarxisterna om.

Nu är det alltså äldre vita män som orsakat de förödande bränderna i vårt land också.

Det är tur för Liljestrand att vita män inte omfattas av lagen om hets mot folkgrupp. I det demokratiska Sverige är det ännu fullt lagligt att sprida hat på grund av hudfärg. Så länge den är vit.

Källa:
Det brinner i hela landet – och jag vet vems fel det är


  • Publicerad:
    2018-07-21 17:10