UTRIKES. Biskopen i Stavanger har meddelat att ett tänkt evenemang i St. Petri Kirke, med prinsessan Märtha-Louise och hennes svarte pojkvän, tillika schaman, har stoppats.

Afrikanen Durek Verrett.

Den norska prinsessan Märtha-Louise meddelade som bekant nyligen på sin Instagram att hon träffat sitt livs kärlek och själsfrände i den svarta schamanen Durek Verrett.

Pojkvännen befinner sig just nu i Norge för att tillsammans med Märtha-Louise hålla ett antal föredrag med titeln ”The princess and the Shaman”, vilket beskrivs som ”en resa in i livets mysterier”.

Ett av föredragen var tänkt att hållas i St. Petri Kirke i Stavanger nu på måndag, men efter massiv kritik beslutade biskopen Anne Lise Ådnøy sig till sist för att stoppa evenemanget, med motiveringen att kyrkan ska fokusera på Jesus.

Durek Verrett intervjuades i norsk TV efter beslutet:

— Jag är väldigt besviken, för jag ville verkligen vara tillsammans med biskopen och människorna i kyrkan. Jag ville tala om kärleken till religion.

Evenemanget flyttas nu istället till ett hotell i Stavanger, och inom kort kommer paret även att hålla ett antal workshops runtom i landet, till det facila priset av 596 norska kronor.

Intresset verkar vara stort i huvudstaden Oslo där biljetterna sägs vara utsålda, medan skepticismen är större i norrbelägna Tromsö, där endast 50 biljetter har gått åt hittills.

Källor:
Durek Verrett til TV 2: – Jeg er veldig skuffet
Biskopen snur: Får ikke holde arrangement i Stavanger-kirke
Solgt 50 billetter i nord: – Ikke noe svar på hvorfor


  • Publicerad:
    2019-05-16 13:30