KOMMENTAR. För en vecka sedan publicerades en artikel på Unt.se med rubriken ”Radhusnazisterna”. Artikeln är som vanligt full av lögner och så pass hårddragna vinklingar att extremvänsters researchgrupper skulle bli generade.

Datumet för när artikeln publicerades är viktig då den påstår sig ha utgångspunkt kring aktionen i Uppsala den 10 augusti förra året då den ökände vänsterextremisten Anders Henriksson blev tillrättavisad när han fysiskt gav sig på Motståndsrörelsens aktivister. UNT väljer dock att kalla Anders Henriksson en vanlig ”förbipasserande” man som blev misshandlad. Ja helt oprovocerat och av den enkla mediapåfunna principen att Motståndsrörelsen alltid spöar folk som kommer för nära helt utan anledning. Alla som någonsin sett Motståndsrörelsens aktivister i arbete i någon stad i landet vet om att detta är en grov lögn och att det tvärtom brukar vara väldigt lugnt kring våra aktiviteter.


Film från konfrontationen med Anders Henriksson.

Artikeln, eller snarare novellen (både på grund av längden och det till stora delar uppdiktade innehållet), handlar om ”Anton” och ”Lukas” och deras väg in i Motståndsrörelsen. Dessa bägge herrar heter i verkligheten Julius Blomberg och David Stenbom och är två engagerade altruister som inte gjort några andra fel än att ställa sina liv till förfogande i kampen för vårt folks överlevnad.

Det första vi möts av i artikeln är tre ”konstnärligt” målade bilder av Peter Johnsson. Bilderna är symboliska och lägger tillsammans med rubriken direkt ribban för vad vi har att vänta oss. På första bilden kan man se en vanlig svensk familj, möjligtvis lite trött och irriterade, vars skugga utformas av en otäck varelse, en demon av något slag. Betydelsen är solklar: Nazister har dålig uppväxt. På andra bilden ser man en ung man som ser minst sagt ointelligent ut när han nyfiket och koncentrerat försöker lägga ett enkelt pussel som bildar ett hakkors. Betydelse: Nazister är efterblivna idioter. På tredje bilden ser man en knytnäve med ett par militärbyxor och kängor = Nazister är våldsamma och hatiska.

front

Jag kan inte säga att jag direkt är en trogen läsare av UNT vilket gör att jag kan ha fel i mitt påstående, men jag tror inte att nästan tio dataskrivna A4-sidor långa artiklar är något som vanligtvis förekommer. Intresset för de bägge ”nazisterna” är alltså enormt trots det som skribenten själv säger, att de inte tillhör Motståndsrörelsens ledarskikt, utan är vanliga aktivister.

Sensationsvärdet i historien om två aktivister i Motståndsrörelsen tycks alltså vara likt det för Nelson Mandela eller Barack Obama. Avsevärt mycket större än intresset för exempelvis israelernas pågående folkmord på palestinier.

Motståndsrörelsen beskrivs som Sveriges mest våldsamma nazistorganisation. Då vi i Motståndsrörelsen idag i stort sett är Sveriges enda ”nazistorganisation” så blir det påståendet ungefär som om jag skulle skriva att SSU är Sveriges mest IQ-befriade socialdemokratiska ungdomsförbund.

Julius Blombergs bror, kallad Petter av UNT, blir intervjuad och berättar massor med saker om Julius. Vad UNT ”glömmer” nämna är att även ”Petter” är aktiv vänsterextremist som har ett klart och tydligt syfte med att nedgöra sin bror på grund av dennes politiska engagemang.

Julius Blomberg framställs som en falsk människa, kriminell och bidragstagande ”strulpelle”. David Stenbom framställs som en tönt med mytomaniska drag och grova sinnesstörningar. För de av oss som träffat någon av dessa personer är karaktärsdragen som målas fram totalt missvisande. Stenbom har jag tyvärr inte haft möjligheten att själv komma så nära, men vad gäller Julius Blomberg kan jag starkt gå i god för att det är en mycket bra människa. En redig och ansvarstagande, utåtriktad karl som nog är svår att inte tycka väldigt bra om. Jag har, baserat på uppgifter från kamrater, svårt att tro något annat om Stenbom.

Vad är då syftet med UNT:s smutsiga artikel? Jag tror det som vanligt finns två. För det första vill man självklart nedgöra Motståndsrörelsen, öka polariseringen och försvåra tillväxten för organisationen. Det andra syftet är att man vill tjäna pengar. Att de gamla tidningarnas plågsamma död kommer närmre och närmre för varje dag är inte precis någon hemlighet. ”Nazister” väcker intresse och säljer lösnummer.

Således är det alltså lite motsägelsefulla syften. Anledningen att det är lönsamt att skriva denna typ av artiklar är nämligen för att vi växer så det knakar och att intresset för oss aldrig tidigare varit så stort bland folket. Och tidningsdöden då? Den är sedan länge oundviklig hur folkförrädarna på landets tidningsredaktioner än beter sig.

UNT misslyckas alltså fatalt med bägge syften. Men, för all del, tack för reklamen. Kampen går vidare i Uppsala liksom i resten av Sverige!

UNT:s artikel kan du läsa här.


  • Publicerad:
    2014-08-17 14:53