HOMOLOBBYN. Lördagen den 24 mars gick Northern light pride av stapeln i Boden. Precis som i Luleå deltog ett par hundra sorgliga människor, alltifrån vänsterextremister till Svenska kyrkan. Rikshomofilen Rickard Söderberg invigningstalade redan på torsdagen, där han hade flera vakter med sig för att han kände sig hotad av ”nazister”.

Lördagen den 24 mars gick Northern light pride av stapeln i Boden och Nordfronts utsända var på plats för att dokumentera spektaklet. Precis som på Pride on ice i Luleå deltog ett par hundra sorgliga individer på plats, alltifrån vänsterextremister till Svenska kyrkan, vilket inte är imponerande med tanke på vilka resurser och stöd från kommun och regering som hbtq-rörelsen har.

Rikshomofilen Rickard Söderberg invigningstalade redan på torsdagen, där han hade flera vakter med sig för att han kände sig hotad av ”nazister” som påstods ha eldat upp en eller flera prideflaggor och innan det hade han gråtit ut i lokalmedia.

Endast några minuter efter ankomst blev medlemmarna fotade av vänsterextremister, som fotade dessa och olika flaggor och banderoller. Man bestämde sig för att flytta sig en bit bort för att få bättre och mer övergripande bilder. Då kommer en dialogpolis fram till medlemmarna och presenterar sig och börjar prata om den demonstration som Nordiska motståndsrörelsen ska hålla 1/5.

Han var ovanligt trevlig för att vara en svensk polis av idag men en av medlemmarna frågade hur han kunde veta att de tillhörde Motståndsrörelsen och efter några dåliga ursäkter fick konstapeln erkänna att vänsterextremisterna hade talat om för ordningsmakten att ”nazisterna är här”.

När sedan det så kallade toleranta ”kärlekståget” började ringla så skanderade några i tåget med syndikalisterna och den rödskäggige fotografen i spetsen den uttjatade ramsan ”inga nazister på våra gator” mot medlemmarna som nu stod på andra sidan gatan. Man fortsatte dock att fota demonstrationståget och när tåget försvann ur sikte avlägsnade man sig.

Dagen avslutades med middag och diskussioner hemma hos kommunfullmäktigekandidaten Bo Nilsson.


  • Publicerad:
    2018-03-25 21:00