BROTT 33-årige Hassanein Fadhel Hassen använde Snapchat för att komma i kontakt med flickor i 9-14-årsålder. Nu döms han till 8 års fängelse för ett stort antal pedofilbrott.

Hassanein Fadhel Hassen pedofilverksamhet avslöjades efter att han hotat en 13-årig flicka att skicka ”grabbar med tabbar” om hon inte skickade nakenbilder åt honom. När föräldrarna anmälde brottet kunde Hassen identifieras.

I Hassens telefoner och pekdatorer hittade sedan polisen över 20 000 videofilmer och konversationer med ett stort antal unga flickor. Totalt har 30 brottsoffer kunnat identifieras, samtliga flickor i åldern 9 – 14 år.

— Under en period av utredningen identifierade vi i snitt en ny målsägande om dagen. Det här är det största groomingärende jag har stött på sedan jag började arbeta med internetrelaterade sexualbrott mot barn, säger Sara Smedberg Järnbrink, utredare på groominggruppen i Stockholm, i ett pressmeddelande.

Rasfrämlingens modus operandi var att kontakta flickor på Snapchat under förespeglingen att han var en jämnårig pojke. Först bad han dem filma sina ansikten, för att sedan kräva allt mer intima bilder. När flickorna vägrade övergick han istället till hot. I vissa fall ska flickorna ha berättat om mental ohälsa för vad de trodde var en jämnårig, vilket Hassen sedan använde emot dem.

I domen från Attunda tingsrätt kan man läsa:

Han har hotat att han ska skada dem, han har hotat att han ska sprida tidigare bilder och han har skrivit oerhört obehagliga saker till barnen, som att de är 'hundar', 'orre' och 'smutsiga horor'. Han har även fått dem att skriva saker som t.ex. 'nöff nöff', 'jag är en smutsig hora' och 'yes daddy'. Det har även förekommit rasistiska och i övrigt kränkande texter från hans sida.

Hassen, som under rättegången bytt namn till Hans Kronarius, döms nu för 92 sexbrott, däribland elva våldtäkter. Tingsrätten dömer honom till åtta års fängelse samt att betala skadestånd på närmare tre miljoner kronor till sina brottsoffer.