UTRIKES. Två chefer för Red Bull i USA har sparkats efter att de anklagats för att ha läckt ett internt brev med krav om stöd till BLM.

Stefan Kozak och Amy Taylor, två höga chefer för Red Bull i USA, har sparkats efter att anklagats för att ha läckt ett internt brev där krav ställs om att företaget ska ta ställning för Black Lives Matter (BLM). Enligt Daily Mail har dessa chefer även lobbat internt för mer ”inkludering” och ”mångfald”.

Detta är sannolikt ingenting som imponerat på den 76-årige VD:n Dietrich Mateschitz, som stödjer president Donald Trump och har uttalat sig kritiskt om politisk korrekthet. Mateschitz verkar också vara något av en invandringskritiker då han motsatte sig den tillåtande attityden i Österrike och Tyskland vid migrationsvågen år 2015.

Ett av de få ställningstaganden man gjort, möjligtvis pliktskyldigt, är att posta en svart ruta på Red Bulls instagramkonto, men efter detta har inga ytterligare uttalanden gjorts. I ett svar till det interna kravbrevet sade man sig även vara motståndare till ”rasism”.

Daily mail pekar i sin artikel också på att Red Bull äger Servus TV, en kanal där man låtit så kallade ”högerextremister” komma till tals. En av dessa ”högerextremister” ska vara identitären Martin Sellner.

Enligt uppgifter publicerade i österrikiska tidningen Der Standard ska chefen för Servus TV rapportera direkt till Mateschitz snarare än till chefer inom Red Bull.

Det har också från Mateschitzs sida funnits planer om att lansera en nyhetstjänst liknande Breitbart.


  • Publicerad:
    2020-07-21 22:30