SVERIGE Massinvandringen har lett till att myndigheter ”tappat kontrollen” över hur många som egentligen bor i vårt land. Därför kommer regeringen och SD att ge Skatteverket i uppdrag att göra en ny folkräkning.

Under torsdagen höll finansminister Elisabeth Svantesson (M) och SD-ledaren Jimmie Åkesson en presskonferens där man gav besked om att regeringen ska beordra en ny folkräkning.

— Sverige har en mångårig tradition i folkbokföring, till följd av en ansvarslös migrationspolitik har vi i hög grad tappat kontrollen över hur många som bor i vårt land, sa Jimmie Åkesson på pressträffen.

Enligt finansministern har man också redan avsatt 75 miljoner för ändamålet i budgeten. Svantesson meddelade också att det blir Skatteverket som får i uppdrag att ta fram en bättre lägesbild över vilka som är folkbokförda i Sverige. Myndigheten ska också försöka bedöma vilka som bör och inte bör vara skrivna i landet.

— En viktig del är bosättningskontroller. En folkräkning innebär inte att dörrar ska knackas. Det behövs många olika verktyg. Sammantaget är det här en viktig del på att få ordning på vilka som bor i Sverige, sa Svantesson vidare.

Samtidigt blir alla myndigheter skyldiga att ange illegala invandrare till Skatteverket när man stöter på dem.

— Ingen vet hur många som befinner sig här illegalt, konstaterade Åkesson.