KOMMENTAR. Nordiska motståndsrörelsens ledare informerar här om det senaste i turerna kring Almedalsansökan och bemöter lögner från tekniska nämndens ordförande.

Region Gotlands tekniska nämnd hade ett sammanträde under förra veckan där de förberedde ärendet gällande Nordiska motståndsrörelsens tillståndsansökan att få hyra mark under politikerveckan i Almedalen. Ärendet ska dock rent formellt tas upp först i mars.

Efter sammanträdet lät sig nämndens ordförande, Tommy Gardell, intervjuas i ett filmklipp som finns att beskåda på Region Gotlands Youtube-kanal. I klippet uppger Gardell att de ”på alla tänkbara vis ska stoppa NMR från att hyra mark”. Han motiverar uttalandet med grova lögner om Motståndsrörelsen och vår mycket lyckade medverkan under Almedalsveckan förra året:

”Det är en demokratisk arena som vi har i Almedalen och det är så viktigt att det är demokratiska organisationer som kommer och som kommer till tals med yttrandefriheten osv. Här har vi ett parti då som är emot demokrati, som är för våld, som tar till våld. Det såg vi ju förra året när man sparkade sönder utställningar och förstörde och brände flaggor och hotade och hade sig. De hade sina hälsningar och skrämde iväg andra organisationer och det begränsar yttrandefriheten för andra.”

Nordfront har under veckan försökt nå Tommy Gardell för att ställa några frågor gällande detta uttalande, men har inte fått något svar. Frågor som hade varit intressanta att få svar på är exempelvis:

* Hur definierar Gardell yttrandefrihet och demokrati och hur menar han efter den definitionen att Nordiska motståndsrörelsens inte lever upp till ”kraven” för att få yttra sig på Almedalsveckan?
* Vad grundar han påståendet att Nordiska motståndsrörelsen är för våld på?
* Vilka utställningar var det som han menar att Nordiska motståndsrörelsen sparkade sönder förra året?
* Hur påverkar det tillståndet och bevisar att Nordiska motståndsrörelsen är våldsamma att Nordfront TV lade upp ett klipp på när några flaggor brändes på en plats långt ifrån den av Region Gotland hyrda marken?
* Vilka personer blev hotade av Nordiska motståndsrörelsen under förra året och varför finns det inte några polisanmälningar gällande olaga hot?
* Vilka organisationer menar han att Nordiska motståndsrörelsen skrämde iväg från Almedalsveckan förra året?

Emil Hagberg hotar människor under Almedalen 2017?

Många frågor som nu står utan svar och istället blir öppna för mig att tolka. Jag tror, i bästa fall, att Tommy Gardell, liksom många andra människor som är kritiska till Nordiska motståndsrörelsen, inte har den blekaste aning om vad vi står för och inte heller att han på något vis gjort en korrekt och rättvis bedömning kring vårt deltagande på Almedalsveckan förra året. Att han istället förlitat sig på desinformation och lögner spridda av människor som är oerhört rädda för vår organisations tillväxt, då de vill bibehålla sin demokratoriska maktstruktur, där de utan att ifrågasättas kan fortsätta förbrytelserna mot vårt folk.

Det är i bästa fall. Ett annat tänkbart scenario är att Tommy Gardell själv tillhör det korrupta förbrytarpacket som vill göra sig av med opposition och konkurrens till varje pris och att han därför helt själv har kokat ihop lögnerna.

För de människor som låtit sig luras vill jag gärna berätta följande:

* Nordiska motståndsrörelsen är för en utökad yttrandefrihet gentemot den dagens medborgare har och ser gärna beslutsfattande folkomröstningar i flertalet frågor som rör folket konkret i vardagen.
* Nordiska motståndsrörelsen är en legal organisation som enbart nyttjar våld i självförsvarssyfte.
* Den enda ”utställning” som ”förstördes” av Nordiska motståndsrörelsens medlemmar under föregående Almedalsvecka var en hög med skor som hällts ut på marken precis bredvid den plats där vi hade tillstånd att sätta upp vårt tält. Jag vågar påstå att inte någon normalt funtad människa hade kunnat förstå att detta var en godkänd utställning som skulle vara där. Dessutom kunde skorna i stort sett helt bekymmersfritt ställas tillbaka av ”konstnärerna” igen och ”förstörelsen” var alltså därför mycket tillfällig.
* Flera organisationer valde att ställa in sin medverkan under föregående års Almedalsvecka med hänvisning till Nordiska motståndsrörelsens deltagande. Om nu demokrati och yttrandefrihet ligger Gardell så varmt om hjärtat som han påstår borde dessa, vars toleransnivå för oliktänkande är så pass låg att de inte ens kan tänka sig att delta på ett arrangemang där sådana finns, för evigt bannlysas från Almedalsveckan. Det var inte någon som blev bortskrämd från Almedalsveckan av vår faktiska närvaro och den verksamhet vi bedrev.

Om Region Gotland väljer att gå vidare med sina planer och neka Motståndsrörelsen mark på Almedalsveckan bryter de mot svensk lag. Då bör du redan nu ställa ölen på kylning och säkerställa att hårtrimmern fungerar som den ska.

Skämt åsido står Nordiska motståndsrörelsens plan oförändrad. Vi kommer att ta oss till Visby under Almedalsveckan och vi kommer att dominera tillställningen även i år. Mer information kommer på Nordfront efter hand.


  • Publicerad:
    2018-02-07 16:05