Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

SvD återaktualiserar “skinhead-hotet” mot Almedalen

Av Redaktionen, 2018-04-23
redaktionen@nordfront.se

LÖGNPRESSEN. ”Släpper lös skinheads om vi inte får tillträde” – så lyder rubriken på en ny hetsartikel från den judiskägda dagstidningen Svenska Dagbladet. Tidningen fruktar att Nordiska motståndsrörelsen kommer att vara ännu mer aktiva på årets upplaga av Almedalen och låter ”forskaren” Christer Mattsson sia om organisationens undergång efter ett misslyckat valresultat.

Det var i januari, då Nordiska motståndsrörelsen höll en presskonferens rörande bland annat årets upplaga av Almedalsveckan, som riksrådsmedlemmen Emil Hagberg fällde den numera legendariska kommentaren:

— Om vi inte ges tillträde till Almedalen så kommer vi släppa lös tusen fulla skinheads i Visby.

Ett uttalande som både Region Gotland och mainstreammedia tog på fullaste allvar.

–- Vi analyserar just nu hoten och ser över hur vi ska hantera dem. Jag ser det som ett ytterligare bevis på att det här är en organisation som använder sig av obehagliga metoder, beklagade sig regionstyrelsens ordförande Meit Fohlin (S) till Hela Gotland, apropå de tusen fulla skinnskallarna.

Enligt en undersökning på Nordfront kan det dock bli så många som 1 500 sympatisörer till Nordiska motståndsrörelsen som kommer till Visby under politikerveckan.

Frågan om skinhead-invasionen av Visby har nu återaktualiserats av Svenska Dagbladet (SvD) med tanke på att polisen behandlar en ansökan från Nordiska motståndsrörelsen om att hålla en allmän sammankomst i staden under Almedalsveckan.

SvD citerar Hagberg och låter sedan ”forskaren” Christer Mattsson bedöma allvaret i ”hotet”. Han bekräftar att han tror att Nordiska motståndsrörelsen kommer att vara ännu mer aktiva i Almedalen än förra året, oavsett tillstånd från Region Gotland eller polisen. Samt att organisationen – likt de ”ryska trollfabriker” som mainstreammedia tror existerar – kommer att ”göra allt de kan för att undergräva förtroendet för valsystemet inför, under och efter riksdagsvalet”.

— Deras världsbild är att valet är riggat och att medborgarna är hjärntvättade, menar Mattsson.

Han förutspår också att ett mindre lyckat val felaktigt kommer att ”skyllas på valfusk” och att en sådan utgång kan leda till organisationens undergång.

— Nu har de valet att känna entusiasm inför. När det misslyckas är det möjligt att organisationen kollapsar, hoppas Mattsson.

Källa:
”Släpper lös skinheads om vi inte får tillträde”


  • Publicerad:
    2018-04-23 19:30