STOCKHOLM. Under natten mellan lördag och söndag begicks en gruppvåldtäkt i den invandrartäta förorten Tensta. Enligt Expressen misstänker polisen att hela åtta förövare deltog i våldtäkten, vilket i så fall skulle vara nytt ”rekord” i Sverige.

Under helgen gruppvåldtogs en 15-årig flicka i Tensta. En misstänkt person greps redan i måndags och under eftermiddagen idag uppges polisen ha anhållit hela sex misstänkta.

Enligt Expressen tror polisen att åtta personer i åldrarna 15 till 17 år deltog i gruppvåldtäkten och polisen uppger att man inte kan utesluta att fler personer kommer gripas. Polis och åklagare vill i övrigt inte uttala sig mer om gruppvåldtäkten för närvarande.

Om det stämmer att åtta förövare deltog i gruppvåldtäkten innebär det att detta är den gruppvåldtäkt med flest aktiva våldtäktsmän någonsin i Sverige. Tidigare var gruppvåldtäkten i Mariannelund, som Nordfront rapporterat utförligt om, den gruppvåldtäkt som haft flest förövare.

Ingen information om förövarnas identitet har ännu kommit ut, men Tensta är en invandrartät förort. Wikipedia uppger att hela 86,7 procent av invånarna i Tensta har utländsk bakgrund.

Källa:
Flera anhållna för gruppvåldtäkt i Tensta


  • Publicerad:
    2013-03-05 23:57