VÄSTERBOTTEN. Efter att Malgomajskolan i Vilhelmina fick problem med ”trakasserier” och ”rasism” bjöd man in Expo för att föreläsa. Men när rektor Per Lindberg fick reda på vilken typ av verksamhet Expo bedriver kom han att överväga att porta dem.

Malgomajskolan i Vilhelmina har under hösten uppmärksammats för problem med alltifrån ”nazistiskt klotter” till kränkningar och trakasserier. Detta ledde till att skolans rektor, Per Lindberg, i december höll ett ”brandtal mot rasism och trakasserier”.

— Vi hör att man kallar varandra för hora och att man är dum i huvudet. Det är inte okej, sade rektor Per Lindberg i sitt tal till eleverna.

Dessutom skulle man på allvar ta tag i problemen med hjälp av en ”femstegsraket”, där man bland annat skulle skriva brev till föräldrarna, visa filmen Sameblod på skolan och bjuda in den privata underrättelseorganisationen Expo.

Men när Johan Andersson från Granskning Sverige nyligen kontaktade rektorn för att berätta saker om stiftelsen som ofta döljs i mainstreammedia blev han tveksam.

— Ja det verkar ju inget vidare, säger Lindberg när han får veta att Expo under många år letts av den utpekade våldtäktsmannen Alex Bengtsson.

När Andersson berättar om Expos kopplingar till våldsverkande vänsterextremister och tillägger att mainstreammedia i regel väljer att bortse från detta svarar Lindberg:

— Nä de har nog kommit billigt undan, så är det nog.

Lindberg låter vidare chockad över att Expo har ett register med tusentals oliktänkande i Sverige och säger att han kommer att överväga att inte bjuda in Expo till sin skola.

Lyssna på samtalet nedan:

Källa:
Rektor höll brandtal mot rasism och trakasserier


  • Publicerad:
    2018-01-08 22:30