FOLKUTBYTE. En republikan i Ohio, som siktar på att bli invald i senaten, förklarar i ett nyhetsprogram på radio att han kommer att verka för att militär engageras för att stoppa invasionen via USA:s södra gräns.

Bernie Moreno poserar med en väljare. Foto: Twitter.

Nordfront har nyligen skrivit om hur ansvariga politiker i USA håller landets södra gräns totalt vidöppen för illegala migranter, samt hur amerikansk militär i en mörklagd operation distribuerar dessa invällare till platser i landets ”vita inre”.

Bernie Moreno, en republikansk kandidat till att representera Ohio i USA:s senat, beskrev i torsdagssändningen av SiriusXM:s Breitbart News Daily situationen vid landets södra gräns som ”en regelrätt invasion”.

Han betonade att det gängse uttrycket ”kris” är otillräckligt – när man beaktar allvaret i den skada som den illegala immigrationen via gränsen mellan USA och Mexiko tillfogar landet.

Inled en militär operation vid gränsen
Det är inte korrekt att kalla detta en kris” sa han, och fortsatte:

Det rätta är att benämna det en fullskalig invasion, och om jag satt i senaten nu skulle jag insistera på att amerikansk militär inleder en militär operation där. Vi måste stoppa invasionen vid den södra gränsen, den är fullkomligt utom kontroll.

Moreno gav även en mer målande beskrivning av den illegala invandringens effekt på landet.

Han resonerade att den svarta marknadsekonomin växer exponentiellt, för när man för in droger, och när man för in illegala migranter i USA – då skapas en vildvuxen subekonomi, där kriminaliteten frodas.

Han påpekade med emfas att den expansion av den svarta ekonomin som den illegala invandringen leder till, orsakar ökad kriminalitet i hela landet.

De mexikanska drogkartellerna bedriver människohandel med hjälp av Kina. Vi talar om hur de stjäl vår intellektuella egendom. Vi talar inte om hur de dränker vårt land i droger och finansierar dessa mexikanska drogkarteller, vilka skapar otroliga brottsvågor, inte bara i Texas eller vid gränsen, utan i hela landet.

Moreno återkom flera gånger till sin beskrivning av migrantflödet vid gränsen mellan USA och Mexiko som ”en invasion”. ”Människohandel, barnhandel, det är total katastrof” sa han och påpekade det nödvändiga i att ”använda ordet invasion” när man talar om 1,1 miljoner illegala invällare på sex månader.

Han förklarade vidare att många Demokrater och vänsteranhängare i vidare bemärkelse betraktar val som hot mot deras makt och positioner.

Här kom han in på vad han kallar ”den socialistiska spelboken” enligt vilken den federala regeringen ska gödas så mycket som det bara går – för då skapas ”ett beroende samhälle”.

Den stat som väl lyckats göra folk helt beroende av sig – den kan enligt Moreno sedan lätt kontrollera befolkningen.

De vill att en grupp elitister styr över ett kaos-samhälle
Han avslutade sedan med en beskrivning av hur ett samhälle i kaos gynnar dagens makthavare:

De vill ha ett scenario där demokratin är för rörig. Då är det lättare att ha en en mindre grupp elitister som ska vara så mycket smartare än vi – och som talar om för oss hur vi ska leva våra liv, för det vet vi ju inte hur vi ska. Där har du premisserna för vad de tror på.

Det återstår att se om Moreno blir invald till senaten och om han i så fall där kommer att driva den politik rörande illegal invandring som han nu lovat att göra.


  • Publicerad:
    2021-07-25 12:50