ÅSIKTSFÖRTRYCK. Revisionisten Ursula Haverbeck döms igen till ett års fängelse för att ha ifrågasatt ”förintelsen”. Haverbeck släpptes bara för en månad sedan från ett tvåårigt fängelsestraff för ett liknande brott. 

Ursula Haverbeck, 92 år, måste avtjäna ett fängelsestraff för sitt tankebrott. Skärmbild: Youtube.

Historierevisionisten Ursula Haverbeck, 92 år, döms igen till ett års fängelse efter att ha ifrågasatt ”förintelsen”. Tingsrätten i Tiergarten dömde Haverbeck till ett års fängelse under fredagen.

För nästan en månad sedan släpptes revisionisten från ett två och ett halvt år långt fängelsestraff, också den gången för att ha förnekat den så kallade ”förintelsen”.

Den nya processen startade den 17 november. Anledningen till åtalet var en video-intervju, där hon sagt att förintelsen aldrig ägt rum. Åklagaren menade i rätten att ”förintelsen är ett historiskt faktum”, och yrkade på 15 månaders fängelse för Haverbecks uttalande.

Trots Haverbecks höga ålder och det ringa brottet, bestämde sig tingsrätten för att döma henne.

— Hon agerade medvetet. Hon är intresserad av att sprida nationalsocialistiska idéer. Hon kan känna sig som en martyr och acceptera övertygelser och fängelse, sade domaren i ett uttalande.


  • Publicerad:
    2020-12-05 09:00