TYSKLAND Advokatens outtröttliga argumentation tillsammans med internationella protester tros förklara tyska myndigheters beslut att ställa in verkställan av den 94-åriga revisionistens fängelsestraff.

Ursula Haverbeck, den 94-åriga tyska forskaren, förläggaren och historierevisionisten tilldelades i våras en dom rubricerad motsvarande hmf för ”brottet” bestående i att ha överklagat en tidigare dom. Hon kommer dock denna gång inte behöva avtjäna den tilldömda påföljden 12 månaders fängelse. Detta meddelades i Berlin på onsdagen.

Haverbecks advokat Wolfram Nahrath har sedan i oktober intensifierat sin argumentation om det ovärdiga i att fängsla en 94-årig dam, och myndigheterna tycks slutligen ha lyssnat.

På sajten Real History hyllades på onsdagen också vårens, höstens och sommarens omfattande internationella protester mot domen, vilka även de tros ha pressat de tyska myndigheterna att ställa in verkställan av Haverbecks fängelsestraff. Sajten framför också ett tips till berörda tyska myndigheter:

Nästa steg borde vara upphävandet av själva lagen om volksverhetzung [ung. motsvarande ”HMF”, reds anm] vilken innebär en skymf av traditionellt påbjuden europeisk standard för fri historisk debatt och rationella argument.

2017 dömdes Haverbeck för att ha förnekat ”förintelsen” vid ett evenemang i Berlin. Senast 2020 dömdes hon till ett års fängelse för att i en intervju ännu en gång ha gjort samma uttalande.