ÅSIKTSDIKTATUR. I fredags avslog en tysk domstol 89-åriga Ursula Haverbecks överklagan. Det var i oktober 2017 som Haverbeck drömdes till fängelse efter att ha ifrågasatt ”förintelsen”.

Det var i oktober 2017 som Ursula Haverbeck för åttonde gången dömdes av tyska myndigheter för att ha ifrågasatt den så kallade förintelsen. I tysk tv sa Haverbeck bland annat att ”förintelsen” är ”den största och längsta lögnen i historien” och att Auschwitz aldrig någonsin har historiskt bevisats vara ett dödsläger. Haverbeck dömdes till sex månaders fängelse, en dom hon senare kom att överklaga.

Tysk domstol har nu avslagit Haverbecks överklagan med hänvisning till att ”straffet för förnekelse av nationalsocialisternas folkmord är fundamentalt kompatibelt med Artikel 5 (1) av Grundgesetz [den tyska grundlagen från 1949, red. anm.]”, som säger att varje person ska ha rätt till att fritt få uttrycka och förmedla sina åsikter i tal, skrift och bilder. ”Spridningen av påståenden som är bevisade att vara osanna och bevisade vara falska påståenden” skyddas dock inte av yttrandefriheten enligt domstolen som även hävdar att ”förintelsen bryter mot gränserna för fredlig offentlig debatt och representerar en förödelse av den offentliga freden”.

Se klippet som Haverbeck sedermera kom att dömas för:


  • Publicerad:
    2018-08-07 10:35