JUDISK MAKT. Ursula Haverbeck, 91 år, nekas en tidigare frigivning från fängelset där hon avtjänar ett tvåårigt straff för tankebrott. Beslutet togs på onsdagen av en tysk domstol.

Ursula Haverbeck, 91 år, måste avtjäna hela straffet för sitt tankebrott. Skärmbild: Youtube.

Dissidenten Ursula Haverbeck, 91 år, nekades på onsdagen en tidigare frigivning från fängelset i Bielefeld. Hon avtjänar där ett tvåårigt straff för tankebrott efter att ha ifrågasatt historieskrivningen kring den så kallade ”förintelsen”.

Det är vanligt att fångar i tyska fängelser friges efter två tredjedelar av den tid de dömts till, men en domstol beslutade att ett undantag skulle göras i Haverbecks fall. Den gamla damen ska därmed avtjäna hela sitt tvååriga åsiktsstraff. Någon orsak till beslutet uppgavs inte.

Haverbeck dömdes efter att ha uttalat bland annat att ”förintelsen” är ”den största och längsta lögnen i historien” och att Auschwitz aldrig någonsin har historiskt bevisats vara ett dödsläger.

Hon var själv med under tiden för andra världskriget och delar inte segrarmakternas officiella version om vad som hände under den historiska perioden.

I Tyskland är det förbjudet att ifrågasätta den så kallade ”förintelsen” vilket kan medföra upp till fem års fängelstraff.

Källa:
German ‘Nazi grandma’ denied early prison release


  • Publicerad:
    2019-12-12 13:35