”FÖRINTELSEN”. Statsminister Stefan Löfven deltar just nu i det årliga internationella ”förintelse”-spektaklet i Jerusalem, där han har berättat hur svenska skattepengar ska användas för att ta judisk makt-propagandan till en ny nivå. 

Statsminister Stefan Löfven arbetar hårt för att ta förintelseindustrin till en högre nivå i Sverige.

Under rubriken ”Att minnas Förintelsen, att bekämpa antisemitism” hålls i veckan World Holocaust Forum 2020 i Jerusalem. Konferensen inleddes på onsdagskvällen med en galamiddag hos Israels president Reuven Rivlin, där bland andra Spaniens kung Felipe VI och Israels premiärminister Benjamin Netanyahu höll tal.

Världsledare som Rysslands president Vladimir Putin, USA:s vicepresident Mike Pence, Frankrikes president Emmanuel Macron, Storbritanniens prins Charles och en rad andra deltar i konferensen, som är det största internationella evenemanget i Israels historia.

Även Sveriges statsminister Stefan Löfven finns på plats. Förutom en guidad tur genom Yad Vashem, förintelsemuseet i Jerusalem, har han skrivit en lång artikel på den största israeliska nyhetssajten, Ynet, där han redogör för de svenska förintelsesatsningarna.

I artikeln slår Löfven fast att ”den ojämförbara karaktären av Förintelsen kommer för alltid att ha universell betydelse”. Med anledning av detta beskriver han de stora problem just Sverige har med antisemitism:

Antisemitism finns i många delar av samhället i många länder, bland dem mitt hemland. I extrema högergrupper, i delar av vänstern och i islamistiska miljöer. Den förekommer i form av konspirationsteorier i sociala medier och förnekande och förvrängning av Förintelsen. Vi ser antisemitism bland vuxna och barn som flytt till Sverige från länder där judehat sprids av skolor och statlig propaganda. Jag är djupt upprörd och oroad av detta.

Därefter ägnar statsministern resten av artikeln åt att beskriva för de israeliska läsarna och de församlade världsledarna vilka kraftfulla skattefinansierade satsningar Sveriges regering kommer att göra för att tillmötesgå den internationella judisk makt-rörelsen.

”Regeringen har utsett en partiöverskridande kommitté som ska överväga att göra det straffbart att delta i en rasistisk organisation och ett förbud mot rasistiska organisationer”, skriver Löfven.

Han berättar också att pengar har avsatts för att skolelever ska få resa och besöka förintelseattraktioner i Europa, anslag skjuts till för att utbilda lärare om hur man lär ut den rätta tron på ”förintelsen”, och ytterligare resurser tillförs de judiska organisationerna i Sverige.

Vidare förklarar Löfven att ett förintelsemuseum ska öppnas i Malmö, samt att Forum för levande historia och Segerstedtinstitutet kommer att inleda ett stort samarbetsprojekt med Yad Vashem i Jerusalem.

I slutet av artikeln avslöjar Löfven att han har bjudit in statsledare, forskare, experter och andra viktiga personer från omkring 50 länder till eventet Malmö International Forum on Holocaust Remembrance and Combating Anti-Semitism som hålls den 26-27 oktober i år.

Det är dock inte alla europeiska ledare som deltar vid World Holocaust Forum i Jerusalem. Både Polens president Andrzej Duda och Litauens president Gitanas Nauseda bojkottar mötet på grund av en tvist med Ryssland om andra världskrigets historia.

Källor:
Sweden welcomes world leaders to Holocaust forum
Här hedrar Löfven Förintelsens offer


  • Publicerad:
    2020-01-23 09:45