JUDISK MAKT. På tisdagen röstades The Never Forget Education Act igenom i USA. Det som inte får glömmas men inte ens behöver nämnas i programrubriken är den så kallade ”förintelsen” av judarna som påstås ha inträffat på 1900-talet.

Efter det årliga firandet av förintelsens minnesdag, har representanthuset i USA nu röstat igenom ett statligt finansierat utbildningsprogram som ska lära studenter och elever om det enda historiska skede som inte får glömmas, den påstådda förintelsen av 6 miljoner judar i Europa under andra världskriget.

I ett tweet från Dan Crenshaw som är republikan i representanthuset, meddelar han att man nu har röstat igenom lagförslaget och varför det var nödvändigt att göra så.

Vi får aldrig glömma förintelsen och det vi har lärt oss av denna grymhet. Ikväll röstade vi igenom utbildningsprogrammet Glöm Aldrig för att säkerställa att vi aldrig gör det.

Skälen till skapandet av detta utbildningsprogram är att man precis har firat förintelseminnesdagen och 75-årsdagen för det kommunistiska Sovjetunionens intagande av arbetslägret Auschwitz.

Men enligt Crenshaw finns även skäl som har statiskt underlag, för skolelever i USA har inte fått lära sig om förintelsen på ett ”korrekt sätt”: Bara en tredjedel av elever födda runt tusenårsskiftet vet vad Auschwitz var för något, och bara 80 procent känner till förintelsen, säger Crenshaw.

Att 20 procent inte känner till berättelserna om förintelsen anser Crenshaw vara ”alarmerande”, detta i ett land där enligt statistik endast 23 procent av den amerikanska befolkningen kan peka ut landet Iran som flera länder nu genomför ekonomiska och militära sanktioner mot. Men det nya skolprogrammet ska enligt Crenshaw garantera att liknande grymheter som 1900-talet erbjöd inte kommer att upprepas.

Klicka på bilden för att se klippet på Twitter.

Många har tryckt ”gilla” på Dan Crenshaws tweet och det har också många delningar, men många av kommentarerna uttrycker kritik mot både Crenshaw och det nya skattefinansierade utbildningsprogrammet:

Crenshaw tjänar bara sina donatorer. Holodomor, svältterroroperationer, Gulags, folkmordet på armenier mm, nämns aldrig.

förintelsen finns bokstavligen med i tre av fyra historieböcker och på varje historiekurs. Svårt att tänka sig att någon skulle ha eller har glömt, förutom flagranta förnekare.

Källor:
RepDanCrenshaw/Twitter
One Out Of Four Americans Agree: ’I Can Find Iran On Maps!’


  • Publicerad:
    2020-01-29 14:30