UTRIKES. På torsdagen släpptes den 91-åriga historierevisionisten Ursula Haverbeck från fängelset, där hon har avtjänat två och ett halvt års fängelse för tankebrott.

Ursula Haverbeck, 91 år. Skärmbild: Youtube.

Den 91-åriga historierevisionisten Ursula Haverbeck släpptes på torsdagen från fängelset i Bielefeld. Haverbeck har nu avtjänat två och ett halvt år på sluten anstalt efter att hon ifrågasatt den officiella historieskrivningen kring den så kallade ”förintelsen”.

Haverbeck dömdes efter att ha gjort uttalanden som att ”förintelsen är den största och längsta lögnen i historien” och att Auschwitz aldrig någonsin har historiskt bevisats vara ett dödsläger.

Hon har berättat att Auschwitz var ett arbetsläger och inte ett ”förintelseläger”, vilket av ockupationsmakten i Tyskland anses vara ett tankebrott som benämns ”förintelseförnekande” och är förbjudet.

Haverbeck ska upp i rätten igen på måndag.

LÄS ÄVEN: Psykologiska perspektiv på historieskrivningen om andra världskriget

I en artikel på Nordfront har Tor S skrivit om historieskrivningen efter andra världskriget och hur den styrs mer av vinnarna och deras intressen än av vetenskaplighet:

”Förintelsen” och efterkrigstidens mytologisering av den är lika osannolik som skrämmande. Det framstår som svårt eller omöjligt att ens föreställa sig hur de psykologiska aspekterna av myten om ”förintelsen” har påverkat, påverkar och kommer att påverka människor psykologiskt, socialt, emotionellt och andligt.

Segermakterna i andra världskriget har överlämnat stafettpinnen till efterföljande makthavare i västvärlden vilka tagit emot den i triumf. Deras berusning av sin egen självdefinierade godhet i kombination med empatibrist och skrupellöst hyckleri kan få blodet att isa sig.


  • Publicerad:
    2020-11-05 14:40