REGERINGSFRÅGAN. I ett inlägg på Facebook kallar Rossana Dinamarca Vänsterpartiets beslut att släppa fram Löfvens regering ett ”historiskt misstag”.

Vänsterpartiets besked om att släppa fram Stefan Löfvens regering är ett historiskt misstag, anser partiets tidigare riksdagsledamot Rossana Dinamarca.

Genom att släppa fram nämnda regeringsalternativ, enligt Dinamarca en ”sosseledd högerregering”, har man helt släppt chansen att få något inflytande över den kommande regeringspolitiken.

Hon menar att de muntliga löften man fått av Socialdemokraterna, om att gamla V-reformer som avskaffats ska återinföras, är långt ifrån tillräckligt för ett parti som har vågmästarroll i statsministeromröstningen på fredag.

Dinamarca ger heller inte mycket för partiets hot om att väcka misstroendeomröstning, då man inte har tillräckligt många mandat i riksdagen för att driva fram en sådan. Den enda rimliga möjligheten att få till stånd en sådan omröstning är att få med sig Moderaterna, Kristdemokraterna eller Sverigedemokraterna.

Källa:
Facebook: Rossana Dinamarca


  • Publicerad:
    2019-01-16 19:15